mynewspapers.net

5th grade science fair projektidéer på sammansatta maskiner

5th grade science fair projektidéer på sammansatta maskiner


Sammansatta maskiner kommer i många olika former, och många av oss använder dem i vårt dagliga liv utan att inse det. Dessa maskiner är gjorda av en kombination av två eller flera enkla maskiner. Studenter införs allmänt till enkla maskiner i tredje klass science klass, så femte klassare redan vara förtrogen med hur de minskar arbete och grundläggande fysik principer i samband med dessa maskiner.

Om

Sammansatta maskiner är en kombination av enkla maskiner används för att minska mängden arbete som krävs för att utföra en åtgärd. Enkla maskiner inkluderar gears, lutande plan, spakar, skruvar, remskivor, kilar och hjul och axlar. Sammansatta maskiner kan vara en kombination av två eller flera av dessa enkla maskiner, inklusive två av samma maskin. Femte grad science projekt som involverar sammansatta maskiner hjälp studenter lära sig förekomsten och betydelsen av enkla maskiner i det dagliga livet, samt fördjupa sin förståelse för grundläggande fysik principer och funktionen av enkla maskiner.

Sammansatta maskiner ur enkla maskiner

Sammansatta maskiner kan påvisas och vände in i projekt med hjälp av enkel maskin kit. Eftersom sammansatta maskiner består av två eller flera enkla maskiner, kan studenter experimentera med tillverkning av sammansatta maskiner ur en kombination av enkel maskin kit. Till exempel elever kan testa om en enkel maskin för en trissa eller en sammansatt maskin av flera block uppträdda tillsammans är mer effektivt för att lyfta den samma beloppet av vikt. Liknande experiment kan också göras med olika kombinationer av enkla maskiner och mäter, mäter joule arbete som görs för att utföra en åtgärd.

Sammansatta maskiner ur hushållsföremål

Enkla sammansatta maskiner kan också skapas av olika hushållsföremål. En sammansatt maskin som används för ösa kan till exempel göras av en SOPSKYFFEL och en pinne av trä eller en kvast. Fästa trä till SOPSKYFFEL med tejp och du har en spak med ett lutande plan för ösa upp valfritt antal små objekt. Du kan dessutom skapa en axel och remskivan systemet av papperstallrikar genom att gå med dem tillsammans med en penna. Linda snöret runt pennan och sedan dra den för att riva upp den. Strängen fungerar som en trissa som sätter och hjulaxeln i rörelse.

Identifiera sammansatta maskiner

Femte klass vetenskap studenter kan också skapa en vetenskap projekt genom att identifiera alla sammansatta maskiner de använder eller ser dagligen. Exempelvis kan konservöppnare använda ett redskap för att flytta bladet, som i sig är ett hjul, längs kan. Cykeln är också en sammansatt maskin som använder redskap som flyttar en kedja. Kedjan, som i sin tur flyttar däcken att skapa rörelse, och däcken själva är enkla maskiner gjorda av hjul och axlar. Studenter bör försöka hitta en sammansatt maskin som använder minst en av varje enkel maskin och illustrerar hur dessa sammansatta maskiner fungerar.