mynewspapers.net

50-kostym idéer

50-kostym idéer


1950-talet, ett decennium ihågkommen nostalgiskt för explosionen av rock 'n' roll och tillkomsten av strumpa humle och drive-in restauranger, är fortfarande en populär kostym tema. Oavsett om du planerar att delta i en ' 50s-tema part eller vill skapa en hemgjord Halloween-kostym, erbjuder de undergrupper och kulturella ikoner av 1950-talet ett antal olika alternativ.

"Mannen i grå flanell kostym" kostym

Ta inspiration från Sloan Wilson klassiska bok, som gjordes till en prisbelönt 1956 film med Gregory Peck, och klä sig som en symbol för 1950-talet överensstämmelse. Grå flanell kostymer var ofta bärs av kontorsanställda i efterkrigstidens USA. Hitta din grå flanell kostym i en sparsamhet butik eller loppmarknad och koppla ihop den med en fedora hatt. Bär en portfölj med en kopia av boken att hjälpa ledtråd i människor som kan missa betydelsen av din kostym.

1950-talet Fettpress

Musikalen "Grease" förevigat 1950-talet ungdom subkultur kallas "Greasers," en arbetarklassens subkultur fokuserat på snabba bilar och motorcyklar. Rulla upp ärmslut på ett par raka ben jeans och koppla ihop dem med en vanlig vit T-shirt. Don canvas tennisskor eller loafers. Lägga till en generös mängd av hår pomada i håret och slick tillbaka. Placera en kam i din ficka att göra touch-ups lätt. För pricken, sätta på en svart skinnjacka med krage dök upp.

Sock Hop Tjej

Rock 'n' roll började att frodas på 1950-talet och tonåringar ofta träffade på socka hop att dansa hela natten. Pudel kjolar, cirkel kjolar med en applikation av en pudel, var en populär kläder val för kvällen danser. Du kan köpa en på kostym butiker, till exempel HalloweenExpress.com eller CostumeStore.com, eller göra en genom strykning en applikation till en hel kjol. Para ihop din kjol med en tröja och pärlor. Bära bobby socks eller vita strumpor rullade ner och sadel oxford eller canvas tennisskor. Flickor kan också bära upprullade jeans, en hästsvans lindade med en halsduk, rullade ner strumpor och en oknäppt oxford skjorta för en mer casual sock hop look.

Car Hop servitris

Drive-in restauranger blev populär på 1950-talet och servitriser levereras ofta order samtidigt bär rullskridskor. Genom att lägga några tillbehör, du kan förvandla en cirkel kjol till en nr-sy bil hop kostym. Sätta på en cirkel kjol, någon färg fungerar bra. Lägga till en vanlig vit T-shirt och vit ankelsockor. Placera en restaurang förkläde över din klädsel med en penna och pad som en leverans av strån och servetter instoppat i sin ficka. Limma en mängd plast mat på en vanlig serveringsbricka. Bär rullskridskor och bära brickan över axeln.