mynewspapers.net

5 sätt att dra nytta av att bli av med din gamla telefon

5 sätt att dra nytta av att bli av med din gamla telefon


Om du har en gammal smartphone knackar runt ditt skrivbord lådor, kan du snabbt och enkelt förvandla det till kalla, hårda kontanter med minimal ansträngning. 14 procent av britterna kom i pengarna över i en gamla telefoner via en mobil återvinning webbplats i 2012, enligt Mazuma Mobile, men dessa tjänster är inte det enda sättet att avlasta dina redundanta enheter. Flytta snabbt om du har gamla tech du vill göra några pund av. Som en tumregel, ju äldre din mobil är, desto mindre får du för det.

Online återvinningsföretag

Företag som kontanter i din prylar, Envirofone och SellMyMobile.com kommer att köpa dina gamla telefoner från dig online. Besök deras webbplatser och knacka i detaljerna i enheten du vill sälja. Du ska göras ett erbjudande baserat på den information du lämnar. Om du väljer att acceptera, kommer du att skickas ett förbetalt kuvert att returnera din telefon. Ett företag kan minska sitt erbjudande om en mobil är inte i skick som beskrivs, men du ska normalt kunna vända detta och få telefonen tillbaka gratis om inte du är nöjd. Få offerter från så många återvinningsföretag som möjligt innan du accepterar ett erbjudande.

Fysiska återförsäljare

Om du inte gillar tanken på att skicka din gamla mobil innan att få betalt, ta den ner till din lokala elektriska exchange-arkivet. De flesta större UK städer och städer har minst en fysisk handlare som köper och säljer begagnade telefoner och annan teknik. Du kanske kan utbyta din handenhet för andra maskin- eller programvara i stället för kontanter om du använder en, men vara beredd att pruta. Fråga alltid efter mer än den första pris eller handel erbjuds du är.

Privat

Även om det innebär lite mer arbete från din sida, kommer du sannolikt att få mer för din telefon genom att sälja den privat i motsats till spöstraff att näringsidkare eller återvinnare. Placera annonser för din enhet på auktionssajter och lokala sekretessbelagda listor tjänster. Om du använder en auktionswebbplats och inte vill låta telefonen gå för mindre än ett visst pris, sätta en reserv. Ladda upp bilder på din telefon och ge en detaljerad beskrivning av dess specifikationer och villkor.

Sociala

Auktionssajter tar ett snitt vad du säljer telefonen för, och några hemliga listor tjänster en avgift att placera en annons. Om du vill spara vartenda öre av försäljningspriset på din telefon, prova ilandförande det sociala mediekontakter eller vänner och familj. Använd dina profiler på webbplatser som Facebook, Twitter och MySpace för att varna dina vänner och anhängare till faktum har du en gammal telefon sälja eller helt enkelt låta dina kompisar vet du har har en enhet som du inte längre behöver.

Välgörenhet

Ta emot kontanter för din gamla mobil är inte det enda sättet du kan dra nytta av att bli av med den. Om du vill njuta av känslan av att veta du gjort något för att hjälpa andra, donera din handenhet till välgörenhetsorganisationer som kör mobil återvinning program som Oxfam, barnens samhälle eller WaterAid. Underlåta att ge din mobil bort lokalt med tjänster såsom Freecycle eller Freegle.

Personuppgifter

Torka alltid din personliga data från en enhet innan du säljer den eller att ge bort. Förutom det faktum att underlåta att göra detta gör att den som köper din telefon till att bläddra genom din personliga bilder och meddelanden, kan enheten innehålla lösenord till din e-post och bankkonton. Om du har någon information du vill behålla, backa upp till din dator. Kontrollera sedan telefonens användarhandbok till finna ut hur till göra en fabriksåterställning.