mynewspapers.net

4th grade läsa förståelse verksamhet

4th grade läsa förståelse verksamhet


När de träffar fjärde klass, många studenter läser flytande och snabbt, men de inte nödvändigtvis behålla eller ens fullt förstå allt de läser. Läsning förståelse verksamhet kan visa deras nivå av förståelse och förbättra det och ge eleverna med roliga saker att göra på samma gång. Det kan också hjälpa dem att utveckla en kärlek till behandlingen.

Behandlingen förståelse kalkylblad

Behandlingen förståelse kalkylblad för fjärde klass studenter ger roliga och intressanta berättelser för barn att läsa. Berättelserna kan vara fiktion eller icke-fiktion och kan utbilda, upplysa och underhålla. När eleverna har läst, ge dem en lista över frågor att besvara om de berättelser som kommer att testa hur väl de förstå vad de läser. Deras svar kommer att inte bara avslöja deras nivå av förståelse, men ger även möjligheter för diskussion.

Reader's Theater

Barn läsa ibland så snabbt de missar delar av berättelser. Hjälpa ett barn sakta ner och smaka på historien genom att bryta ner. Fråga barnet om karaktärerna. Läs ett avsnitt högt och tala om vad som händer i berättelsen och hur karaktärerna mår. Öva läsa dialogen högt tillsammans, med toner och kroppsspråk för att passa tecken. När du har historien ner, utföra en läsares theatre. Detta kan göras hemma eller i skolan.

Hjälpa barn att förstå

Hjälpa barnen förstå vad läsförståelse innebär utan att utförligt förklara konceptet till dem. Läsa högt för barn och förklara den bärande tanken i berättelsen, men också ställa frågor om tecken, omständigheter och möjliga utfall. Använda material som är intressant att fjärde-klassare så de blir mer inspirerade att ha större förståelse. Hålla sig till samma ämne i två till fyra veckor för att öka förståelsen.

Uppmuntra till läsning och diskussion

4th grade läsa förståelse verksamhet


Uppmuntra barnen att läsa på egen hand för roligt varje kväll. Barn öva läsförståelse varje gång de läser. Plus gör behandlingen på egen hand det roligt snarare än arbete. En bokklubb, i hemmet eller skolan, eller båda, hjälper fjärde-klassare förbättra läsförståelse som de bedriver diskussioner om vad de har läst. Hemma, kan barnet delta med familjemedlemmar, i skolan, fjärde-klassare kan diskutera historien sinsemellan.