mynewspapers.net

3D-modeller för naturvetenskapliga projekt gjort med papper

3D-modeller för naturvetenskapliga projekt gjort med papper


Hjälpa eleverna i din science klass bättre att förstå vetenskapliga begrepp och principer med handgjorda tredimensionella projekt. Modellerna är lämpliga för alla sfärer av vetenskap och behöver inte nödvändigtvis vara dyrt; Du kan använda papper för att bilda 3D-modeller. Har inte bara dina elever göra modell. Kräva att göra forskning om ämnet för att se till att de gör modellen korrekt, som gör det att skala.

Vulkan

Skapa en stor 3D-display visar de grundläggande typerna av vulkaner. Visa de olika vulkanerna sida vid sida så att andra studenter kan bättre förstå skillnaderna. Använda grundläggande papier-maché teknik kombinerar lim och remsor av tidningen vill skapa en form. Inkludera och märka varje typ av vulkan: aska kon, komposit och sköld vulkanen. Exempelvis aska kottar har en stor båge-formade krater i toppen och är gjorda av stora klumpar av lava och aska. Sammansatta vulkaner har branta sidor. Sköldvulkaner har breda, platta sidor och ser ut som en upp och ner skål.

Landformer och vädermönster

Hjälpa eleverna att lära sig om olika landformer genom att göra en papier-maché-täckt bit kartong visar skillnaderna i landformer i ett visst område. Exempelvis har studenter modell hemlandets eller en stat som Kalifornien eller Washington som har olika landformer inklusive höga bergskedjor och dalar. Måla modellen för att ange olika höjder av landformer, eller använda färger för att ange grönskande och torra utrymmen.

Papper flygplan

Hjälpa eleverna att bättre förstå teorin om aerodynamik genom att låta dem skapa olika papper-flygplan modeller. Låt eleverna mönster egna flygplan, eller följ anvisningarna från en bok eller hemsida om papper flygplan, och sedan testa sina skapelser utanför. Håll en tävling för att se som kan flyga sitt plan längst, vars plan har den mest komplicerade designen, och vars plan är bäst på tricks som loopar.

Göra DNA modell

Tror inte du behöver köpa en dyr DNA dubbel-helix modell. Du kan skapa din egen modell billigt, eller har eleverna göra egna som del av en vetenskap projekt. Skriv ut en DNA modell mall på tjockt papper och sedan överföra mallen till tunn kartong eller affisch styrelse. Hitta en mall på webbplatsen för Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, CSIRO. Klipp ut ryggar och flikar. Vika ner kanterna på flikarna och ansluta stegpinnarna till taggarna i rätt ordning som anges av mallen. Limma flikarna åt sidan samtidigt för att se till att limmet håller. Hålla upp den färdiga dubbelspiral eller hänga den i klassrummet.