mynewspapers.net

3D-konst projekt för unga äldre förskolebarn

3D-konst projekt för unga äldre förskolebarn


Tredimensionell konstprojekt kan hjälpa små barn att utforska och upptäck rumsliga relationer, lär dig mer om den konstnärliga processen, utveckla finmotorik och finger samordning och arbeta med spännande nya material. Genom gjutning, modellering och bygg olika typer av aktiviteter, kan förskolan i skolåldern bygga skulpturala skapelser som glädje sinnena.

Lera projekt

Lera kan vara en lätt-till-använda skulpturala medium som översätter väl till 3D-projekt för små händer. Även om traditionella modellering lera står upp bättre till grov modellering och spela, kan de vara lite svårt för mycket unga förskolebarn att hantera. Lärare och föräldrar kan hjälpa till att underlätta processen genom att riva lera i mindre, mer hanterbara bitar som barnen kan använda för att bygga eller skulptera. Ett annat alternativ är att trycka på leran direkt på en kraftig bit papper eller kartong för att skapa en tredimensionell låg relief konstprojekt. Börjar förskolebarn kan enkelt experimentera med denna process, bygga lera från papperet och skapa texturer eller former. Studenter som kämpar för att använda en svårare version av modellera kan behöva spela lera eller Play-Doh. Du kan antingen göra dessa produkter i klassrummet eller köpa dem. De har vanligtvis en mjukare eller spongier finish.

Marionett projekt

Dockteater är en sann konstform som engagerar alla sinnen i en tredimensionell interaktiv display. Även om många olika 3D-puppet projekt som barn kan prova hemma och i klassrummet finns, kan unga förskolebarn behöva börja med grunderna. En marionett verksamhet kan vara en unik och underhållande konstprojekt för en tredje grader, men mycket små barn kanske inte har de nödvändiga motorik att skapa intrikata mönster. Paper bag puppets är ett enkelt sätt att börja ett 3D-projekt med förskolebarn. Uppmuntra till barn, eller barn, för att dekorera en papperspåse med markörer, kritor, googly ögon eller skära papper. Öppna väskan för en ny tredimensionell vän som barnet kan använda för fantasifulla eller dramatiska lekaktiviteter.

Återanvända konstruktioner

Lära din förskolebarn om återvinning och miljö med ett återanvända byggprojekt. Samla ihop kartong rör och rullar, lådor, mjölkkartonger eller andra liknande husgeråd. Se till att tvätta och torka alla objekt som kommer att återanvändas grundligt för 3D-projektet före start. Använd tejp eller lim och uppmuntra barnen att utforska och experimentera med materialet, byggnadskonstruktioner i fri form eller abstrakt, eller prova en mer definierad bit. Unga förskolebarn kan göra en pirat skattkista från en skokartong, havet varelse skulptur från pappersrullar handduk eller en modell hus en stor flytta eller packbox.

Göra en mobil

Rörliga skulpturer eller mobiler, hjälpa unga förskolebarn att upptäcka spännande sambandet mellan konst och vetenskap. Barnen kan utforska grundläggande fysik begrepp som motion och allvar genom att bygga dessa tredimensionella hängande skulpturer. Välj ett tema för din mobil baserat på aktuella klassrummet innehåll--vädersäsong utanför, former, semester eller ett favorit ämne som djur eller dinosaurier. Användning skära konstruktion papper, garn och soft-slutade träpinnar att skapa ett modernt utseende mobila. När barnet är klar detta 3D-projekt, hänga mobilen antingen inne eller ute (beroende på vädret) och se vad som händer när du trycker försiktigt skulpturen, gungande fram och tillbaka.