mynewspapers.net

2nd grade Science Fair ämnen

2nd grade Science Fair ämnen


När ett barn når andra klass, kommer hon att införas på årlig rutin av naturvetenskapliga projekt. Det finns ett antal andra klass science projekt titlar som är åldersanpassade, informativt och fängslande för unga studenter.

Att skapa koldioxid

Skapa koldioxid med detta projekt, som är precis som bakpulver vulkan med en liten twist. Barnet behöver en liten skål, en bok av matcher, några små ljus, en åtta ounce glas, vit vinäger och bakpulver. Sätter ljuset i skålen och tända den med en match. Fyll glaset upp en fjärdedel av vägen med vinäger och tillsätt en tesked bakpulver. Häll snabbt den resulterande blandningen i bunken. När soda reagerar med vinäger kommer det att producera koldioxid. När skummande blandningen hälls i skålen kommer det ersätta luften inuti skålen och släcka ljuset. Var noga med att hjälpa din student med tändstickor och ljus.

Densitet och vatten

Gör en ägg float. Projektet undersöker tätheten av objekt i saltvatten. Du behöver en stor burk, ett ägg, vatten, en behållare med bordssalt och en uppsättning mäta skedar. Fyll burken tre fjärdedelar full med ljummet, färskt vatten. Placera ägget i vattnet och se resultaten. Ta bort ägget och blanda i en matsked salt i vattnet. Placera ägget tillbaka i vattnet och se resultaten. Fortsätta att ta bort ägget och lägga till en matsked salt och sedan ersätta ägget och observera resultat. Så småningom flyter ägget eftersom saltet är tätare än ägg.

Venus Flytrap projekt

I detta tredje projekt, kommer ditt barn att undersöka beteendet hos en köttätande växt. Du behöver två Venus flytrap växter, som kan köpas på anläggningen butiker och hobby butiker. Du behöver också en bomullspinne. Gnid insidan av anläggningen. Observera hur den snäpper stängda snabbt. Sedan Tryck på de gröna kanterna av anläggningen. Går det att stänga? Tryck på andra områden av växten, som utsidan av växten och ett hår av anläggningen. Fällan reagerar olika beroende på var det är rörd. Prova att mata växten en liten insekt. Observera hur den fångar sitt "byte". Du kanske även vill videofilma detta experiment för ditt barn att presentera för klassen

Lufta pressar Experiment

Detta sista experiment har påpekat effekterna av olika lufttryck på en boll förmåga att studsa. Du behöver en basketboll, en luftpump med manometer, en rulle av maskeringstejp, stol och måttband. Detta experiment måste göras intill en vägg i ett utrymme där bollen kan vara studsade. Hänga måttbandet på väggen och ställa in stolen bredvid väggen. Har barnet stå i stolen och släppa bollen. Spela in höjden bollen studsar och lufttrycket i bollen. Släppa in lite luft ur bollen och sedan studsa igen. Fortsätt detta tills bollen studsar inte längre.