mynewspapers.net

2004 MINI Cooper S specifikationerMini gjordes av British Motor Company (BMC) från 1959-2000, tänkt som en liten, bränslesnåla, fyra passagerare bil erbjuds på ett rimligt pris. Nu ägs av BMW, är nya MINI större än ursprungliga och mycket sportigare.

Motorn

Cooper S har en turboladdade 1,6-liter, fyrcylindriga motor som ger 163 hästkrafter och 155 foot-pounds vridmoment och den fungerar med en Getrag sex-växlad manuell växellåda. MINI hävdar Cooper S kan accelerera från 0 till 60 miles per timme på 6,9 sekunder.

Bromsar och fjädring

MINI Cooper S har fyra skivbromsar inklusive två ventilerade skivor, elektronisk broms distribution, elektroniska antispinnsystem via ABS och motorn och fyrhjulig ABS. Det sport fjäderben fjädring fram oberoende med stabilisator bar och spolen fjädrar och en multi längd bakfjädringen oberoende med stabilisator bar och spolen fjädrar.

Dimensioner

Med en yttre längd på 143.9 inches, en Utvändig bredd på 66.5 inches och en utvändig höjd 55,8 inches har MINI Cooper S en tjänstevikt på 1140 kg. Det har en bränsletank som rymmer 13.2 gallon och genomsnitt 25 miles per gallon i staden och 34 miles per gallon på motorvägen.