mynewspapers.net

2003 dodge Neon: hur man byter Motor fästet

2003 dodge Neon: hur man byter Motor fästet


Motor monteras på en 2003 Dodge Neon tenderar att slitas ut, speciellt på manuell växellåda modeller. Att veta hur man byter motor fästet sparar du tid och pengar genom att låta dig att undvika den mekaniker garage och ge dig att göra reparationen i bekvämligheten av ditt eget garage. Vanligtvis, kommer att motor fästen är inte en avgörande fix men förbättra prestandan och minska det buller som kommer från motorn.

Instruktioner

• Koppla bort den negativa batteriuttaget om motormonteringen som du arbetar är nära kylfläkten för motorn. Även om bilen är avstängd, kan fläkten fortfarande slås automatiskt av motorns dator, vilket skulle kunna orsaka allvarlig skada om du ertappas i vägen för fläktens rotation.

• Placera en golvet domkraft under din 2003 Dodge Neon motor och jack det upp så att det stöder några av vikten på din motor. Inte jack upp motorn så mycket att det börjar att lyfta motorn själv, men bara så att det börjar att stödja vikten av motorn. Att placera uttaget golvet i centrum av motorn kommer att ge jack bästa balans för att stödja motorn. Du kan också placera en 1/2 tums bit plywood under oljetråget att hjälpa skingra kraft uttaget våningen över en större yta när runka upp motorn.

• Ångra montera de tre bultar som håller motorn på plats på din 2003 Dodge Neon. När du drar ut den mellersta bulten, kommer att en stålstång sjunka. Se till att dina fötter inte är direkt under hösten raden för stålstav. Ta bort centrum bulten, som är sista bult anslutning motorn till centrum av fästet. Stående på förarens sida av berget gör att du kan få avslut som du måste dra ut bulten. Använd din hylsnyckel med en 15 mm uttaget adapter och en 4-tums förlängning för att komma till bulten.

• Använd din hylsnyckel att skruva loss och ta bort två vertikala mount isolator fästen från Dodge Neon ram järnväg. Nästa, ta bort laxermedel plikt nödsänkningssolenoiden motor monteringsfästet som du ersätter.

• Dubbel kolla din golvet jack att se till att det fortfarande stöder vikten på motorn. Om det inte är eller om det har flyttats sedan du först placerade den, som kan påverka din förmåga att montera motorn på din nya motorfäste.

• Ta bort hål genom-bult åtkomstluckan. Du bör kunna dra detta bort eller bända det löst med en skruvmejsel. Dra ut den genom-bolt från isolatorn montera och ta bort isolatorn.

• Använd baksidan av instruktionerna ovan för att installera det nya motor fästet. Använda momentnyckel att dra åt den nya motorfäste till järnväg fästen på 40 fots pounds. Dra åt motor mount fäste genom-bulten till 80 fot pounds. Sänka golvet uttaget och din 2003 Dodge Neon bör vara redo att gå.