mynewspapers.net

1998 Ford Explorer broms & fara lamporna felsökning

1998 Ford Explorer broms & fara lamporna felsökning


När bromsen och fara lamporna inte arbetar på din bil, bör de fastställas omedelbart. Det finns flera skäl att de två tänder inte kan fungera på din 1998 Ford Explorer: lösa sladdar, lös lökar, utbrända lökar eller ens en popped säkring. Alla av de vanligaste problemen har enkla lösningar som kan åtgärdas på bara några minuter med några verktyg. Bromsar och fara lamporna bör fastställas så fort du märker att de inte arbetar, som kör med dåligt fungerande lampor kan leda till en trafik biljett.

Instruktioner

• Öppna sidan förardörren av din Utforskare. Se till att motorn är avstängd. Sätta på dina handskar

• Öppna panelen fuse ligger på vänster sida av panelen instrument. Leta upp säkringarna numrerade "3", "7" och "21." "3" säkringen är vänstra trafikljus säkring, "7" är högra trafikljus säkringen och "21" är fara ljus säkringen. Byt ut någon av säkringarna om metall inuti säkringen är trasig. "3" och "7" båda använder 7,5 A säkringar och "21" 15 A säkring. Använda ditt pekfinger och tumme att ta bort och ersätta säkringen. Stäng panelen fuse. Om dina lampor inte som fortfarande fungerar, bör ledningarna kontrolleras.

• Öppna den bakre luckan. Använda skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna behålla bakre lyktan på fordonet. Dra baklykta ut av disengaging två lägre rotorskruvarna. Kontrollera den elektriska anslutningen. Om den är lös, säkert koppla in den. Om lamporna inte som fortfarande fungerar, vara lökarna utbrända.

• Ta bort de två uttagen från lampa församling. Dra lökarna rakt ut ur uttagen och ersätta dem med 3157 K-typ lampor. Placera uttagen till församlingen tills de fästs på plats. Placera församlingen tillbaka in i fordonet och installera om de två skruvarna. Stäng den bakre luckan.