mynewspapers.net

1995 Ford Explorer överföringsproblem

1995 Ford Explorer överföringsproblem


1995 Ford Explorer har flera påminner i fordonet från och med 2010. Explorer ägare bör kontrollera med deras lokala återförsäljare att säkerställa dessa påminner inte längre tillämpas på deras fordon. Ford har påmint om Utforskaren för problem med strålkastarna, fjädringen och Halvkombi lyfta stöd, liksom andra objekt som fabriken däck och främre krockkuddar. Tyvärr har ingen av dessa återkallanden behandlat överföringsproblem många Explorer ägare har klagat.

Låga transmissionsolja

En av de största problemen med 1995 Ford Explorer överföringen informationscentrum för dess transmissionsolja läcker eller ont, orsakar problem. För att kontrollera vätskenivån överföring ordentligt, måste Explorer ägare dra oljestickan och rengöra den med en pappershandduk medan Explorer går på tomgång. Alltför låg överföring vätskenivåer kan skapa flera överföringsproblem som glider gears eller långsam start när enheten driver acceleratorn från en stoppad position; i vissa fall kan flyttar Explorer inte alls. Explorer ägare bör fylla transmissionsolja till rätt nivå, se till att de inte överfyllnadsskydd överföringen. Kolla färgen och lukten av transmissionsolja så inte behöver du ändra den. Om transmissionsolja är mörkbrun eller luktar bränd, spola och ändra transmissionsolja.

Överföring Filter

1995 Ford Explorer överföringen innehåller ett filter som filtrerar bort skräp från allmänt slitage på växlarna. Skada på eller igensättning av detta filter kan orsaka överföringsproblem i Ford Explorer. Överföring filtret kommer att orsaka Utforskaren till hoppa eller stall på grund av överhettning, och fordonet förlorar även kraft vid acceleration. Dränera transmissionsolja genom en avtappningspluggen finns under fordonet och sedan ta bort pannan som täcker överföring filtret. Du kan enkelt ta bort och byta filter när du tar bort pannan.

Tätningar läcker

En 1995 Ford Explorer kan komma i fyra - eller två-wheel drev, som gör en skillnad i antal drivaxel förseglar på överföringen. Dessa sigill har en tendens att bära snabbt på 1995 Explorer; Ford har inte gett anledning till problemet överföring. När sälarna läcker, kommer att du märka av transmissionsolja under medlet när Utforskaren har satt på en plats ett tag. Fyra-hjulsdrivna upptäcktsresande har främre och bakre sälar, medan två-hjulsdrivna kommer endast att ha en bakre tätningen. Dessa tätningar kan försämras med tiden orsakar transmissionsolja att läcka ut och skapa flera problem med överföring som slirning eller långsam start.