mynewspapers.net

1970-talet Hippie frisyrer

1970-talet Hippie frisyrer


1970-talet kännetecknades av diskotek, bell-bottoms, rock 'n' roll och hippiekulturen. Med ökningen av hippierörelsen, de hairsprayed frisyrer på 1950- och 60-talet var kvar och de naturliga stilarna av hippies föreslog friflytande lås. Inte längre kvinnor gå igenom den smärtsamma processen rullarna och pin-up frisyrer. Snygg och smidig var det nya utseendet.

Rak

1970-talet Hippie frisyrer


Kvinnor tillgrep med en regelbunden kläder järn för att göra sitt hår så rak som möjligt. Glatt och skinande var stilen men kvinnor måste vara noga med att inte bränna sitt hår medan de försökte detta trick. Några kändisar som har denna snygga utseende, från och med januari 2011 inkluderar Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore och popstjärnan Fergie.

Pannband och halsdukar

1970-talet Hippie frisyrer


Stretchig, flätat hårband eller färgglada sjalar användes för att lägga till en liten utflytning till hippie hår. Pannband sträcks över toppen av håret, runt huvudet och oftast passerar området pannan. Scarfar täcka upp i huvudet och knuten i ryggen eller på sidan av huvudet. Håret var slitna lös under tillbehör och bars ofta i ett gratis, naturliga utseende, ofta vågig eller rörigt utseende.

Afros

Afros bars främst av svarta som växte ut håret lockigt, texturerat tills det skapade en stor, rund "poof" runt huvudet. Denna frisyr växte i popularitet under den black power-rörelsen av 1960- och 70-talet, som betonade också slogan "svart är vackert."

Shag

Här stökigt, skiktad utseende är fortfarande populärt idag med kändisar inklusive Jennifer Aniston, som gjorde en uppdaterad shag berömda igen under 1990-talet rollen som Rachel i serien "Vänner". Shag blev populär när modellen och skådespelerskan Farrah kran bar det, ritning miljontals andra kvinnor i trenden. Detta rörigt utseende var också populär i hippiekulturen, men med en mindre stil utseende.