mynewspapers.net

1960-talet tema idéer part

1960-talet tema idéer part


En av 1960-talet fest ska vara enkelt, så mycket av decenniets kläder, musik och kultur har blivit ikoniska genom åren. Spela upp den upproriska, motkultur andan av 1960-talet inom de enskilda delarna av ert parti. Även om dina gäster var troligen alldeles för unga att faktiskt uppleva 1960-talet, kan du försöka att fånga vibe i din temafest.

Kostymer

De mest vågade saker om 1950-talet mode var tight koftor och skinnjackor. 1960-talet kom och mode tog ett enormt steg framåt eftersom människor kunde bära sitt hår och kläder men de ville ha. Express nytänkande, rock & roll tankesättet av 1960-talet genom att uppmuntra dina gäster att bära folkdräkt FRAMMANANDE av decenniet. De kan bära tie-dye, bellbottoms, Frans och humör ringar. Gästerna kunde klä upp som deras favorit ikoner av 1960-talet, Jim Morrison eller Twiggy.

Mat

Medan du inte behöver ange någon Electric Kool-Aid för dina gäster, kommer du att behöva mata hippies och mods på din fest lite 1960-talet-tema mat. Ta signaler från filmer och band från tiden, och förbereda traditionella fest mat med kreativa namn. Till exempel erbjuder en maträtt av godis baserat på texten till The Beatles "Savoy tryffel", som namnger olika typer av godis, eller förbereda "Strawberry Alarm Clock" shortcakes, refererar till det psykedeliska bandet känt för hit, "Rökelse och Peppermints." Baka några "magic mushroom" muffins, men lämna ut faktiska svamp.

Musik

Musik av 1960-talet lever kvar idag. Många av decenniets hit konstnärer, inklusive The Beatles, The Who och David Bowie, fortsatte att vara några av de största namnen i musikhistorien. Spela en matris av 1960-talet musik att underhålla fans av alla olika musikaliska genrer på din fest. För gäster till soul och R & B, kasta på några Motown hits, som The Temptations "min flicka." För dem i Garagerock, spela The Kingsmen "Louie, Louie," en part stapelvara. Överväga att spela musik i kronologisk ordning från 1960 fram till 1969, och låt dina gäster frossa i decenniets musikaliska utveckling.