mynewspapers.net

1960-talet part klänningar

1960-talet part klänningar


1960-talet mode eraen var en tid när kvinnlighet dikterade stil. Med inspiration från popkulturen, fashion fotografering, musik och konst, 1960-talet feminina party klädsel utvecklats under de tio åren från rynkad baby docka klänningar till mod minikjolar. Feminism och framsteg inom produktionen av syntetiska tyger hade också kraftiga påverkan på kvinnliga mode på 1960-talet.

Fulla kjolar

Fulla kjolar var fortfarande populär i början av 1960-talet, som de hade varit på 1950-talet, enligt webbplatsen mode-eran. En festklänning signatur utseende vid denna tid var ett kvävt i midjan med en hel kjol, tillverkad av ett flyt, rynkad tyg som tyll eller chiffong. Klänningar i denna stil var ofta gjorda i pastellfärger som avslutade det Ultra feminint utseendet.

A-linje och tappade midja kjolar

Den avbrutna midja kjolen var en stil som blev populär i början av 1960. Det innehöll en kjol som satt lägre på höfterna och närmare till kvinnans kropp än full kjol. Senare under decenniet blev a-linje klänningar populär, som var en elegantare stil klänning som skummad kvinnans kropp och ansågs moderna på gång. Enligt mode-eran förfogande a-linje klänningar ett naturligt kontinuum mellan full kjolar och korta mini kjolar som kom senare under decenniet.

Mini-kjolar

Mini kjol blev populär under andra hälften av 1960-talet. Dess popularitet är ofta tillskrivs formgivaren Mary Quant, enligt webbplatsen, Rewind femtiotalet. Mini kjol utseendet av Quant kallades ofta "Chelsea ser" som det var starkt omfamnas av unga kvinnor i London. Uppgången i popularitet av mini kjol hjälpte också till att inleda det mod utseende blev en signaturstil i slutet av 60-talet.

Signatur tyg utskrifter och dekorationer

1960 såg festklänningar som ofta var en solid färg, prydd med faux blommor eller bågar. Senare under decenniet, var klänningar ofta med i utskrifter som paisley, färgglada hallucinogener eller mod där färg-blockerande och mönster med geometriska former.