mynewspapers.net

1960-talet mod klänningar

1960-talet mod klänningar


Övergången i mode från 1950-talet till 1960-talet speglar de sociala förändringar som ägde rum på tiden. Klänningar av 1950-talet var mjukare och reflekterade kvinnornas roll under årtiondet. På 1960-talet ledde feminism till frihet i hemlines, leder till mini-kjolar och mod klänningar. Klänningarna var kort, i en a-linjeform som var relativt oformliga. De hade ofta vilda färger och mönster.

Paisley

En typ av mod klänning hittade på 1960-talet är den standard, a-linje klänning som slutar cirka 2 till 3 inches ovanför knäna. Ärmarna Cloud utåt med resår handleder. En vanligt förekommande mönster på 1960-talet mod klänningar är paisley. Färgerna var allmänt varma, inklusive grön, brun och orange.

Geometriska

En annan version av 1960-talet mod dress är en som har en mer uttalad krage. Samtidigt inte riktigt en polotröja, krage av mod klänningen kommit upp högre på halsen, kallade en krökt oket hals. Ett vilda geometriska mönster i färger som svart, vitt och rött gör denna mod dress iögonfallande.

Rosa

En mindre edgy version av mod klänningen påminner om Jackie Kennedy. En rosa mod klänning, med en A-line form, knappar på toppen, att träffar strax ovanför knäet är ett alternativ. Denna stil är bäst om du vill visa upp benen och kanske dölja en tyngre midsection.