mynewspapers.net

1960-talet kläder för pojkar

1960-talet kläder för pojkar


Pojkarnas mode på 1960-talet återspeglade det 1950-talet årtiondet det fortsatte och förhandsvisas 1970-talet årtiondet som skulle följa. Medan populära 1950-talet pojkarnas kläder åtskillnad mellan "bra" kläder och "spela kläder" var fortfarande huvudsakligen verkställas, började världshändelser och tekniska framsteg under 1960-talet vända denna skillnad på huvudet.

Kulturella inverkan

Pojkarnas 1960-talet mode återspeglas världen runt den. Innan 1960-talet, boys' mode var en miniatyr skala av deras fäder och populariteten av skolan uniformer avskräckt individualitet. Under 1960-talet, men betjänt världshändelser som mordet på President John F. Kennedy, Vietnamkriget, Beatles och den brittiska invasionen, de medborgerliga rättigheterna rörlighet och hippie trenden att lossa knäppte upp pojkarnas mode tidigare decennier. Pojkarnas 1960-talet kläder uppmuntrade rörelsefrihet och stil både som en populär trend och form av olika subkulturer.

Teknologisk inverkan

1960-talet kom tekniska framsteg i tyg, som utvidgat området för pojkarnas mode. I föregående årtionden, barnkläder var vanligtvis gjorda av bomull och pojkar och flickor lika hade vanligt en uppsättning av pjäsen kläder att undvika frekvent tvättning och blekning av deras "bra" kläder. Syntetiska tyger av 1960-talet lossade denna begränsning. Nylon, polyester, spandex och blandningar var allmänt tillgänglig och motstod av frekvent tvättning. Som ett resultat, de kläder val för pojkar breddats och skillnaden mellan "bra" och "play" kläder minskat.

1960 trender

Det tidiga 1960-talet fortfarande hade några band till 1950-talet och tidigare årtionden. Medan pojkar spelade i jeans efter skolan på 1950-talet, början på 1960-talet började några bär dem i skolan. Shorts förts över till 1960-talet också, men i motsatt riktning. På 1950-talet, pojkar shorts användes mer för klänning---vanligtvis som en del av en kostym--- men 1960-talet pojkar började använda dem för lek. I allmänhet, tidiga 1960-talet pojkarnas kläder övergått till en mindre begränsad stil, både när det gäller regler för funktion och mode.

Slutet av 1960 trender

I mitten av 1960-talet var modemarknaden kraftigt inriktning tonåringar med den nya subkulturell stilen. I linje med deras äldre motsvarigheter, pojkarna började bära färgglada---tie-dog ofta---T-shirts, jeans med klocka bottnar och färgglada patchar samband med växande "flower power" och Hippie rörelser. Slutet av 1960 var strikt mode reglerna för 1950-talet alla utom ett minne. Yngre föräldrar av tiden omfamnade 1960-talet pojkarnas kläder trender, medan äldre föräldrar fortfarande höll fast vid begreppet "bra" kläder och "play" kläder som en kompromiss.