mynewspapers.net

1960-talet frisyrer för tonåringar

1960-talet frisyrer för tonåringar


1960-talet fylldes med många särskiljande modet och ser ut. När man tittar tillbaka på gamla årsbok foton från 1960-talet, det är svårt inte till märka den tonåringar snyggt och prydligt frisyrer. Det var en tid när människor, inklusive tonåringar, i allmänhet betalas mer uppmärksamhet på detaljer när det kom till skönhetssalonger och skapade ganska tidskrävande frisyrer. Flips, backcombing, ponytails och pompadours var alla vanliga format som kom att definiera en generation av tonåringar.

Bouffant hår

I den tidigare delen av 1960-talet var bouffant hår, uppnås genom användning av rullarna, gott om backcombing och tunga hårspray ansökan, populär bland tonårsflickor. Utseendet gynnades av kvinnor på framträdande plats som första dam Jackie Kennedy. Håret var volumized och sedan sprutas på plats för att förbli prydligt. Ändarna på håret vändes ofta utåt till skapa en flip. I mitten av 60-talet flickor med längre hår skulle skapa en bouffant updo kallas en bikupa som var en gemensam stil för formella tillställningar som prom.

Långt hår

Långt hår för flickor vunnit popularitet i mitten av 60-talet och trenden fortsatte att hippie stilar av sena 60-talet. I början och mitten delen av årtiondet hölls långt hår snyggt, med tonårsflickor gynnar låg ponytails, pig tails eller hålla håret borta med ett pannband. Som årtiondet utvecklats, fortskred utseendet, med rak-klipp fransar blir populär. Många tonårsflickor tog till uträtning sitt eget långt hår genom att lägga det på en strykbräda och strykjärn och det raka med en kläder järn.

Kort hår

Mot senare delen av 1960-talet, kort hår blev populär mode modeller och skådespelerskor, och tonårsflickor började att anta en liknande look. Vidal Sassoon pionjärer chin-längd bob frisyr samt "Form" (en bob med bakre delen av håret att vara kortare än främre), och båda dessa nedskärningar blev vanligt med tonårsflickor. Den brittiska mode modellen Twiggy populariserade mycket kort pixie frisyr med unga vuxna och tonåringar lika.

Tonårspojkar

Tonårspojkar också lekte distinkt hår skär. Kommer från 1950-talet, tenderade tonårspojkar att glida mot konservativa besättningen nedskärningar eller mer upproriska pompadours eller anka svansar i början av 1960. I mitten av 60-talet började många tonårspojkar växa håret något längre att efterlikna frisyrer av The Beatles. I slutet av årtiondet, tonårspojkar var inspirerade av hippierörelsen och några växte håret så länge som deras kvinnliga motsvarigheter.