mynewspapers.net

1960-talet Bohemian långa vita klänningar

1960-talet Bohemian långa vita klänningar


Kvinnors mode från 1960-talet kvar alla spår av den viktorianska och edvardianska stilen, som hade påverkat 40- och 50-talet. Korta klänningar och tvådelade kläder, antingen slida eller delvis monterade, dominerade under hela decenniet. Bohemer, alltid försöker svänga bort från mainstream trender, vänd mot de långa, graciösa stilarna av svunnen epoker.

Prairie klänningar

"Lilla huset på prärien" titta var särskilt populärt med 1960-talet bohemer. Dessa klänningar, ibland kallad maxi klänningar, hade fotled längd kjolar som flyter men inte så full att vara svullna. Hemline var ofta prytt med spets eller en lång rufsar. Livstycket av en prärien klänning var utrustat. Detta kunde åstadkommas med princess sömmar, dart eller en bred linning, som började under brösten och slutade strax ovanför naturliga midjan. Ärmarna var någonting från en axel rufsar till en lång ärm med en knapp manschett. Prairie klänningen syddes i många tyger och färger, inbegripet vit. Läckra spets, band och öljetter användes för detaljer.

Virkade klänningar

Nästan ingenting är mer individualistiskt än en handvirkade klänning, och 1960-talet bohemians älskade dem. Hela klänningen, antingen lång eller kort, var virkade med vitt garn i en slida-liknande stil. En lätt tyg liner bars under sedan virka arbetet ofta hade stora hål. Virkade klänningar var ärmlös eller hade ofodrad virkade ärm.

Mexikanska klänningar

1960-talet Bohemian långa vita klänningar


Den traditionella folkdräkten Puebla Mexiko blev så populärt med amerikanska bohemer på 1960-talet att det tjänade titeln "boho" klänningen. Dessa var lös, blousy klänningar med en öste urringning, korta ärmar och ett imperium midjan. Omväxlande, boho klänningen kanske inte har en midja alls, bara ett OK som en full, samlade kjol fästes på bröstet nivå. Vit bomull, markerat med lysande broderi, var den klassiska strukturen för en boho klänningar. Men som med alla saker bohemiska, var det alltid utrymme för variation.

Medeltida klänningar

1960-talet Bohemian långa vita klänningar


A mindre vanliga men dramatiska bohemiska stilen i 60-talet var den medeltida utseendet. Dessa klänningar hade prinsessan sömmar som skär i i midjan och sedan blossade ut i en flödande, golv-längd kjol ärmarna började åtsittande på axeln men slutade i en mycket bred utflytning. När gjorde av en vit, fladdrande tyg, var dessa klänningar den perfekta bohem Brudklänningen men alltför opraktiskt att ha mycket plats i vardagsbruk.