mynewspapers.net

1960-talet Beach Party slöja

1960-talet Beach Party slöja


Beach party slöja började göra vågor i modevärlden under början av 1960. Medan ursprungliga slöja går tillbaka till mitten av 1940-talet, blev artikeln en stapelvara i kvinnans klädsel under 1960-talet med hjälp av fashionistas i eran. Kvinnorna bar slöja med nästan varje stil av outfit, från arbetskläder till festklänningar till badkläder. Den halsdukar kombinationer av färg, stilar och mönster gav kvinnor ett sätt att lägga till extra kvinnlighet i sin garderob.

Ursprung

Slöja har sitt ursprung som en krampa kläder post för pigor, arbetare och slavar att skydda deras hårbotten och hår från solen som smuts och sot. Under 1960-talet blev huvudduk i samband med badkläder och simning kostymer som ett sätt att lägga till stil och skydda en kvinnas hår från vattnet. I 1963 blev bikinis och huvuddukar på modet efter produktionen av "Beach Party," en musikal som underblåst modetrend ännu mer. Plötsligt mode ikoner som Jackie Kennedy och Mary Quant idrottsliga beach party slöja med minikjolar, badkläder och kontor slitage. Scarfar tillverkades i olika färger och stilar, och var utslitna av samhället medlemmar av någon ras, religion eller status.

Stil

Under 1960-talet var stranden part slöja långa remsor av tyg som var bundna runt hårfästet av en kvinnas huvud. Används på stranden eller under körning i bilen, hjälpte dessa sjalar skydda intrikata frisyrer från fukt eller vind. Kvinnor också bar slöja runt halsen som chokers till accent business klädsel och bundna bakom deras huvud som ett pannband medan rengöring och matlagning. Kvinnor paras beach party slöja med stora solglasögon och rött läppstift. Dessa stilar var som anses vara glamorösa och mode framåt.

Färg och storlek

När stranden part slöja drabbas först modescenen, var halsdukar huvudsakligen i ljusa, solida färger eller prickiga mönster. Dessa stilar tillåtna halsdukar matchas till nästan någon outfit eller stranden klädsel. De flesta halsdukar tillverkades för att vara 20,5-inches med 20,5-inches. Kvinnor kunde lätt vik dem på mitten för skydd över sitt hår. Under 1960-talet, andra storlekar framkom bland annat slöja som var 3 fot lång och 4 inches bred för användning som ett pannband och de som var triangelformade med långa ändar så de var lätt att knyta under hakan.

Tyg

Bomull var den gemensamma tyg val stranden slöja på 1960-talet. Det var lätt och absorberande för riklig fukt skydd. Societeter kunde råd kvalitet huvudet silkeshalsdukar för deras klädsel. Silk slöja erbjuds ytterligare fuktgivande fördelar för kvinnors hår som inte hittades med bomullsblandning.