mynewspapers.net

1950-talet stil bröllopsklänningar

1950-talet stil bröllopsklänningar


Bröllop klänning stilar på 1950-talet återspeglade mode kommer från Paris, särskilt modeskaparen Christian Dior ser ut. Timglasform som inkluderade fastsatt midjor och full kjolar var i ropet. Golv längd bröllop klänningar ingår hoop kjolar, ju större desto bättre. Det sena välkomnar 50-talet en mer siluett titt i satin, ett relativt billigt konstgjorda material. Som komplement till utseendet, bar brudar skalle cap överstycken som slöjan var kopplad.

Tyll och spets

Tyll och spetsar var framstående tyger i 1950-talet bröllopsklänningar. Under andra världskriget, sömmerskor och designers hade slutat göra både tyger på grund av kostnaden, men efter kriget efterfrågan kom tillbaka för båda. Amerikanerna ville efterlikna de trendiga franska stilarna. De ansåg att införandet av tyll och spetsar återspeglas rikedom, så de integrerade material i många av bröllop klänning stilar. Elfenben var den vanligaste bröllop klänning färg val.

Te längd

I mitten av 1950-talet, var moderna brudar ute efter något annat än den traditionella golv-längd ballgown. Introducerades på 1940-talet, var te längd eller ballerina klänningen perfekta svaret. Dessa klänningar var enklare än den full ballgown men fortfarande kunde bäras på både borgerligt eller en kyrklig ceremoni. Blygsamhet föredrogs fortfarande så många brudar skulle ha möjlighet att bära en liten jacka över klänningen.

Klänning med Bolero

1950-talet återspeglas den jungfruliga och kysk letar bruden, men kvinnor fortfarande ville vara på modet. Brudar som valde satin bröllopsklänningar njöt en monterad, Axelbandslös utseende som de täckte med en bolero jacka under ceremonin. Efter ceremonin, brudar kunde ta bort jackan. Den kan bäras igen som bruden och brudgummen lämnade på sin smekmånad. Bröllop klänning längder var antingen kort eller lång, beroende på brudens smak.

Brudtärna klänningar

Bridesmaids Klänningar följde stilar av bröllopsklänningar på 1950-talet. Urbenade bodices, bältade midjor och skärp var den mest önskade stilar. Klänningarna var kortades--precis nedanför knäna, och de kom i blues och röda eller blommiga mönster. Skor med enkel klackar--rundade och öppna eller slutna tår.