mynewspapers.net

1950-talet sommarklänningar

1950-talet sommarklänningar


1950-talet sommar mode för kvinnor bestod mest av klänningar och kjolar. Det var mycket ovanligt att se en dam i byxor under denna tid. Kvinnor i perioden omfamnade kvinnlighet och brydde sig om hur de såg ut offentligt och privat. 1950-talet sommarklänningar bestod av mjuk utskrifter och Kortärmad eller ärmlösa klänningar som förmedlas en moderna, fashionabla utseende.

Halva vaden klänning

Sommaren var ofta höjden av parti season och klänningar var den förväntade modet på någon fest. De flesta av dessa sommar festklänningar hade kort, pösiga ärmar, en tight midja som var accentueras av ett band eller bågen, och en hel kjol. Ofta skulle en underkjol bäras under kjolen eller sys in klänningen för extra fyllighet.

Sundress

En sundress på 1950-talet oftast slutade nedanför knäna och var ärmlös. Feminina blommönster eller fasta ämnen i ljusa färger användes för utformningen av tyget. Det var inte ovanligt att se en dam bära en sundress med ett par handskar och klackar som hon åkte till lunch med vänner.

Swing stil klänning

Om att gå ut för eftermiddagste, skulle en dam på 1950-talet förmodligen bära en swing stil klänning som var accent med Feminin funktioner som band eller bågar. Materialet skulle sannolikt vara en mjuk blommig design och klänningen skulle ha korta ärmar. Långa vita handskar skulle ofta bäras för att slutföra utseende.

Penna stil klänning

En penna stil klänning kom i långa ärmar, korta ärmar eller var ärmlös. För sommaren var de flesta penna klänningar antingen kort ärm eller ärmlös. Bakom en penna klänning var att göra kvinnan ser ut som hon hade en figurera åtta form. Yngre flickor inte bära denna look.

Tillbehör

Tillsammans med en klänning, skulle ett par pumpar med en åldersanpassad häl bäras. Några yngre tjejer kan bära en balett tofflor stil sko eller sadeln skor med ankel strumpor. Ofta en tröja skulle bäras över sundress för svalare kvällar blev, och platt italienska gondoljär hattar för speciella tillfällen. En gördel ansågs vara ett nödvändigt underkläder för alla klänningar.