mynewspapers.net

1950-talet mode konstFashion illustratörer trivdes i den första halvan av 1950-talet, som tidningar som "Vogue" och "Harper's Bazaar" publicerade sitt arbete. Fashion illustratörer används ofta en mobiliteten tvätta teknik. Denna typ av illustration resulterade i livliga och energiska konstverk. Konsten att modefotografen kom gradvis att dominera mode konst från mitten av 1950-talet. Modefotografer av denna era omdefinieras konst mode illustration.

Marcel Fromenti

Marcel Fromenti skissade mode för "The Lady" tidningen på 1950-talet. Till skillnad från den hög-mode stilen av "Vogue" och "Vanity Fair" med "The Lady" mestadels vardagliga mode som flesta kvinnor skulle hitta attraktiva. Fromenti utnyttjas en mobiliteten tvätt i hans illustrationer, men uppnått detalj i hans konst. Hans teckningar betonade flödet av plagget i enkla men effektiva linjer.

Jean Demarchy

Jean Demarchy arbetade i mjuka pasteller att illustrera couture fashion av 1950-talet. Hans verk är romantiska och nästan abstrakt i naturen. Hans teckningar presentera mode mönster av dagen på ett sedesamma, romantiserade sätt utan att kompromissa med detalj. Demarchys pastell arbete väckt tyget till liv med svepande linjer och intrikata detaljer. Mycket av hans arbete publicerades i "Harper's Bazaar."

Richard Avedon

Richard Avedon började sin fotografering arbete för "Vogue" och "Life" tidningar 1946, arbetar från sin egen studio. Avedon införs en ny estetik till mode genom att fotografera sina modeller visar känslor. Innan Avedon avbildade standard mode fotografiet en modell saknar känslor. Ofta, skulle Avedon fotograferar modeller skrattar eller flytta. Han är mest känd för sina fotografier av modeller mot en enkel vit bakgrund.

Irving Penn

Irving Penns mode fotografier av 1950-talet var elegant och sofistikerad. Hans konst inriktades främst på komposition, ljus, skugga och linjer i bilden. Han undvek rekvisita och komplexa bakgrunder, förlitar sig huvudsakligen på konturerna av modellen och flödande tyget av plagget. Bakgrunder var vanligtvis grå eller vit. Penns mode fotografier är eleganta och raffinerade. Det tomma utrymmet i hans fotografier tjänar till att skapa balans och komplettera föremål.