mynewspapers.net

1950-talet hus exteriör stilar

1950-talet hus exteriör stilar


1900-talet var en tid av svepande arkitektoniska utveckling som människor ändrade hur de levde sin vardag. Denna förändring är tydligast i vägen hem stilar skiftat och anpassas under-talet då familjer flyttade från utsmyckade Queen Anne-stil hem och i mer casual och moderna bostäder. Hem stilar av 1950-talet speglar mittpunkten av denna förändring genom deras en-nivå design, bifogade garage och mer naturliga byggnadsmaterial.

Ranch stil

Ranch stil hem var den vanligaste hem stilen av 1950-talet, med hela förorter av ranch stil hem poppar upp i hela USA. Denna singel-story hem kännetecknas av sin långa och breda profil, som normalt går parallellt med gatan. Garage vanligtvis togs in i hemmet och var ofta en Funktionselementet av den främre yttre designen av hemmet. En låg pitched tak, naturliga byggmaterial och en minimalt utsmyckade fasad till Ranchens rena, låg profil stil.

Våningsplan

2 plan hem framkallade från ranch stil hem och kallas ibland upphöjd rancher. Denna typ av hem hade många egenskaper liknande ranchen, inklusive en låg pitched tak, naturliga byggnadsmaterial, djupa takfoten, minimal ornamentik och ett tydligt presenterade garage. Genom att införliva garaget på ett annat sätt, dock blev delad nivå hem känd för flera nivåer lever. Medan ranch hem ingick att en enda nivå, 2 våningsplan bostäder byggs på utrymmet ovanför garaget, lägga till extra visuella intresse till utsidan av hemmet.

Cape Cod

Cape Cod-stil hem är kända för deras rektangulära, traditionella och symmetriska exteriörer, en stil som står i skarp kontrast till de asymmetriska mönster av ranch och 2 våningsplan stil hem. Cape Cods kan vara antingen en eller en och en halv berättelser tall och funktionen en sida-gavelförsedda tak och centrerad dörr med fönster på vardera sidan. Takkupor är också framträdande på många hem. Enkel stil och kompakt storlek på Cape Cod gjorde det till ett populärt och prisvärt alternativ för många bostadsköpare.

Koloniala Revival

Traditionella styling av koloniala Revival hem ger denna stil ett klassiskt utseende. Större och dyrare än många andra hem av decenniet, dessa två våningar hem ofta ingår ytterligare information, till exempel kolonner, pilastrar och trim under takfoten. Detta hus är känd för sin symmetri, med varje sida av hemmet spegling andra. Tegel eller trä FJÄLLPANEL ytterväggar lägger till tidlöshet av denna design.