mynewspapers.net

1950-talet-eran Herrmode

1950-talet-eran Herrmode


På 1950-talet var mäns mode om överensstämmelse. Kvinnorna bar pudel kjolar och pärlor och män tillgripit murriga kostymer, identiskt på grannarna. Casual ser för män var byxor och en kofta eller en grundläggande, kortärmad, knapp-up slitna svansar ut.

Arbetsplatsen val

1950-talet-eran Herrmode


Arbetsplatsen kläder val bestod av en kostym. Mörkblå, mörkbrun eller träkol var standard. "Även banden, traditionellt mäns flamboyant touch, var enhetliga och mörka," enligt femtiotalet Web hemsida.

Fritidskläder

Det fanns några flexibilitet och kreativitet till casual outfits, men preppy var utseendet. Kofta tröjor var populära från college idrottaren som stolt visade sin varsity brev, till en hårt arbetande far avkopplande för helgen. Knapp-up tröjor slitna nonchalant och västerländska slitage fanns andra alternativ. Greasers var inte alltför vanligt, men deras denim jeans och vita T-shirts är ikoniska av eran.

Hattar

1950-talet-eran Herrmode


Även om viss variation i stil från fedoras derby hattar så bar män hattar på 1950-talet för funktion och stil. En outfit var inte komplett om du hade på sig en hatt.