mynewspapers.net

1950-talet diner kläderFiket är lika mycket en del av Americana som äppelpaj och baseball. Men fastställdes ursprungligen i slutet av artonhundratalet, den mest levande diner bildspråk går tillbaka till 1950-talet när dessa matställen över från vägarna mellanlandningar till teenage hot-spots. En hel kultur skapades runt fiket, och idag diner kläder ofta bästa mark 1950-talet nostalgi.

Damkläder

1950-talet diner kläder


Matgäster blev centrum för många människors sociala världen på 1950-talet, och kvinnor speciellt klädda för att imponera. Bobby socks, sadeln skor, scoop neck blusar och koftor var till ordningen för dagen, var en pudel kjol den mest eftertraktade av 1950-talet kläder. Detta plagg var en av de första massproducerade av decenniet och var känd för sin krati snitt strax ovanför knäna och dess skandalösa sida svänga.

Mäns kläder

Popkultur ikoner och Hollywood filmstjärnor dikterade Herrmode diner. Marlon Brando, James Dean och Elvis Presley inspirerade ungdomar att don skinnjackor, vita T-shirts med bojad ärmar, denim jeans och svarta Converse höga toppar eller stövlar. Denna typ av klänning var förknippad med Fettpress kulturen av eran; en rörelse som senare influerade punk mode på 1970-talet.

Tillbehör

1950-talet diner kläder


Tillbehör var integrerade delar av 1950-talet diner mode. Män lämna inte hemmet utan en kam till slick tillbaka håret smord och ofta höll sina pengar i en bekväm kedja plånbok. Kvinnor skulle bära bevingade glasögon med glitter damm eller strass inläggningar och skulle piffa upp sin outfit med en prydnad av någon typ satte upp sin blus.

Frisyrer

1950-talet diner kläder


Män och kvinnor av 1950-talet skulle sällan ofta en diner utan att spendera en innerlig tid på deras frisyr. PIN-curling och rullande var kvinnliga favoriter, annars hår skulle knytas tillbaka i en hästsvans med en chiffong sjal eller ett annat tillbehör. Männen bar vad var känd som en ducktail, en stil där håret är kombinerade tillbaka mot mitten av huvudet och vände i att göra en centrum del; de höll den komplicerade titt på plats med massor av fett.