mynewspapers.net

1950-talet contemporary stil hem

1950-talet contemporary stil hem


1950-talet producerade många innovativa möbler designers som arbetat med moderna former och material för att skapa enkla bitar som är fortfarande relevanta i dag. Det går fortfarande att hitta original bitar i secondhandbutiker, och möbler tillverkare producerar återutgivningar av de ursprungliga mönster som att möblera ett modernt hem.

Möbler

Många av 1950-talet designers är fortfarande enormt populära för modern inredning. 1950-talet stil kännetecknas av material som plast och böjda plywood och enkla, eleganta former med minimal utsmyckning. Inspirerad av Bauhaus, 1950-talet designers tittat för deras mönster att passa för ändamålet, inte alltför dekorativa. Designers att hålla utkik efter är Arne Jacobsen, känd för myran stol som fortfarande gör en stor matsal stol idag, och Charles och Ray Eames, vars lounge stol och glasfiber rockers är typiska 1950-talet möbler mönster som skulle se bra ut i modern interiör.

Textil

Textilier i 1950-talet har vanligtvis förenklade motiv, inspirerad av art nouveau-rörelsen och den moderna atomica trenden. Leta efter mönster den funktion stiliserade löv och plantera motiv, och använda dem som kuddar i en modern interiör. Lucienne Day är ett bra namn att hålla utkik efter i textildesign från 50-talet. Bouclé var populärt på 50-talet, så Använd det som en möbeltyg i en modern interiör.

Tillbehör

Använd tillbehör som 1950-talet-inspirerade för att få en touch av mitten av århundradet stil till ett modernt hem. Leta efter sunburst eller atomica-inspirerade klockor, och stativ lampor designade av namn som Eames och George Nelson. Fornasetti utformad underbara découpage stil tillbehör i "50-talet, inklusive plattor och tidningen rack. Murano glas ankor var populära prydnader och är samlarobjekt idag. Bakelittelefon skulle slutföra utseende.

Färgtema

Söta rosa, blekt blågrön blues och senap gul var alla i mode i 50-talet, och att anta en glass färgpalett är ett bra sätt att föra ' 50s stil i ett modernt hem. Inte slaviskt återskapa mitten av århundradet färgsättning, men använder en eller två av färgerna som belyser i en neutral färgpalett eller använda mer dämpad, pastell, versioner av färger till contemporize ' 50s färgsättningen.