mynewspapers.net

1940-talet tonåring mode

1940-talet tonåring mode


Under 1940-talet tog mode en paus, trots de begränsade kläder alternativ på grund av andra världskriget. Som män lärde sig att göra med färre kostymer och kvinnor som lärt sig att återanvända gamla kläder och laga revor, blev tonåringar innovativa att göra mest av vad som fanns tillgängligt under denna tidsperiod.

Byxor

Tonårsflickor uppmuntrades att bära byxor på 1940-talet mer än de någonsin hade varit tidigare. Byxor som mer värme och var säkrare för äldre flickor som fick krigstida jobb. Dessutom, när familjer köpt byxor, kan de överföras från en tonåring till nästa som barn växte upp, oavsett kön.

Aloha skjortor

Aloha skjortor eller Hawaiian skjortor, blev fashionabla eftersom män i militären ofta tog med dem hem efter att vara stationerad i Hawaii. Medan några flickor tog också mode inspiration från Hawaii, var Aloha skjortor nästan uteslutande utslitna nonchalant av teen pojkar.

Enkelhet

Mode för teen pojkar och tonårstjejer under 1940-talet var enkel och utan mycket utsmyckning. Tillverkare för så lite tyg som möjligt för att göra kläder och extramaterial som spets och knappar användes inte. På grund av tyg, kläder i allmänhet fick mer risque, och tonåringar omfamnade särskilt förkorta kjolar och färre lager.

Sportkläder

Eftersom amerikanerna på 1940-talet inte hade tillgång till mode från Paris och andra europeiska städer, började modehusen i detta land utveckla sina egna stilar. 1940-talet födde sportkläder i USA, med tonåringar ofta i spetsen för omfattar dessa drastiskt olika stilar.

Hår

Eftersom kläder var minimal och ofta begagnade på 1940-talet, tonåring flickor tillbringade mer tid att skapa utarbeta frisyrer. Hattar var också ofta mycket utarbeta eftersom de inte var ransonerade som kläder var.