mynewspapers.net

1940-talet stil Updos för mellanlångt hår

1940-talet stil Updos för mellanlångt hår


Även med några personliga blowdryers, kunde kvinnor uppnå allehanda vackra updos på 1940-talet med rätt teknik och låta Stylat hår torrt över natten. Hår retades med en metod som kallas "backcombing" att ge det volym, och ibland kvinnor bar sjalar eller tafsarna, en fashionabla hårnät, att hålla håret nära huvudet. Vid replikering gamla updo stilar, håll använd pomada eller en annan produkt med en stark för att hålla håret på plats.

Den seger rullen

Seger rullen var en populär updo på 1940-talet, och frisyren tog sitt namn från en fighter plan manöver. Detta var innan personlig hår fläkten var tillgängliga, så kvinnor nålas lockar i håret på kvällen och tog dem ut på morgonen, borsta håret ut bara lite. Formatmallen uppnåddes genom att ta delar av krusat hår från båda sidor av huvudet, rullande det sedan sätter det till kronan av huvudet, borta från ansiktet.

Pompadour

Pompadour placerade en stor, rullade poof av hår på kronan av huvudet där Frans skulle vara och ibland framför varje öra, alltför. Denna stil innebär backcombing, där sektioner av hår lyfts uppåt och en kam placeras halvvägs mellan tips av hår och rötter. Kammen trycks mot rötterna. Detta ger håret en kudde innan det rullas in i den stora sittpuff som är pompadour.

Den franska Twist

1940-talet stil Updos för mellanlångt hår


En fransk twist är stylad av borsta håret tillbaka från ansiktet sedan samlar hår i nacken av hångla, vrida det och dra det uppåt. Använd pomada att hålla håret smidigt och på plats när du borstar det tillbaka. Ändarna på håret instoppat i en rulle och stilen är hålls på plats av hårklämmor. Rat löshår var populära på 1940-talet eftersom de hjälpte de med medellång hår skapa en fransk twist. Det var en munk-formade styling verktyg som fungerat som en filler, att lägga till volym och höjd till hår. Rat löshår, liksom andra munk-formade styling verktyg, finns på skönhet butiker idag.

Halsduk Updo

Inte bara sjalar används på natten för att hålla rullarna på plats, de var också införlivades dagtid stilar i den ' 40s att hålla håret upp och bort från ansiktet. En halsduk knuten runt huvudet kunde accentuera klasar av mindre lockar och halsduken rulle användes för att hålla medellångt hår upp och framför nacken av hångla. Håret var borstad tillbaka, sedan rullade in halsduken, ungefär som hur håret rullas in i papiljotter, och främre ändarna av halsduken binds ihop ovanför pannan.