mynewspapers.net

1940 ford coupe bil specifikationer

1940 ford coupe bil specifikationer


Ford coupe var en av sex produktionstyper införts av företaget för 1940 års modell, och var en efterföljare varumärke inom en rad av fordon som började 1937. Bilen blev erbjuden i antingen Standard eller Deluxe versioner. Coupe sitter två passagerare, förutom en smal hoppa-plats på baksidan av interiören. Av alla före kriget vadställen ansågs coupe vara den mest stilfulla och eleganta. Som ett resultat, är bilen eftertraktade av dagens vintage och anpassade bil aficionados.

Styling

"40 coupe var ett vackert exempel på amerikanska före kriget styling, med kantiga split-vindruta, aggressiv bonnet linje och helt integrerad chrome grille. Mellersta och nedre kroppens konturer var väl blandat (början på framskärmarna, och därefter sträcker sig till baksidan av karossen). Bilens centrala linjer också lånade sig till eftermarknad tillbehör för dagen, inklusive fender kjolar och utökade fotsteg. Inuti bilen lekte trä-korn utnämningar på panelen instrument och på fönstret sidostöd som var ytterligare accentueras av chrome knoppar och handtag i hela interiören.

Motorn

Bilen som en flathead, 239-kubik-tums deplacement V-8 motor som erbjöd ungefärligt 100 hk (faktiskt fått som 95hp). Den flathead konfiguration präglades av placeringen av motorns valvetrain bredvid kolvarna, i motsats till dagens mer konventionella motorer som montera ventilerna ovanför kolvarna och inom motorns topplock. 239, kallas även V8-99A, introducerades 1939, och erbjöd en cylinderdiameter och slaglängd 3.1875 inches av 3,75 tum (80.96 mm av 95 mm) och ett 6.15:1 kompressionsförhållande.

Överföring och löpverk

Överföring alternativen för 1940 års modell var gles och alla manuella. Bilen som bärs antingen en kolumn-monterade tre-gear växellåda, eller ett liknande tre-redskap system på golvet, parat med en enda torr-lameller som producerade en slutlig utväxling av 4,33 till 1. Bilens axelavstånd var 112 inches, och vägde 1266kg. torr. Bilen Red på 6 av 16 däck och kan monteras antingen blackwall eller valfria whitewall däck.