mynewspapers.net

1930-talet frisyr för män

1930-talet frisyr för män


Mäns frisyrer på 1930-talet återspeglade samhälleliga ideal och kulturella tendenser av eran. Grooming var en viktig del i att upprätthålla gentlemannamässigt fasaden så uppskattad under depressionen eran. Männen bar sitt hår kort och besökte barberaren ofta för att bibehålla oklanderligt rakade ansikten och vassa skär stilar. 1930-talet var fokuserade på välskötta perfektion som exemplifieras av decenniets heartthrob, Clark Gable. Genvägar, dapper hattar och fashionabla ansiktshår var av yttersta vikt att depression era gentlemannen.

Kort hår

1930-talet frisyr för män


Kort, välskötta och minutiöst underhållna frisyrer var på 1930-talet perfekt. Baksidan av en mans hår kan aldrig vidröra hans krage, och även om männen underhålls längd på toppen, hela stilen var ren skär och perfekt stylad. Den längre övre delen av håret var ofta kammade över baksidan av huvudet och säkrade på plats med en pomada som gav håret en glänsande och ofta fast, finish.

SidodelarKort hår lekte med de flesta av decenniets herrar var säker på att vara minutiöst parted och väl hålls. Eftersom håret hölls länge på toppen, skildes män sitt hår på sidan för att visas preparerade och hålla med tendenserna av dagen. Sidan delar var mest populära och varje avvikelse från denna norm var känd som ses av avsiktligt off centrum del lekte av skådespelaren Ramon Novarro.

Lockigt hår

1930-talet frisyr för män


Om frisyrer hålls ganska nära huvudet, var lockigt hår modet för både män och kvinnor. Medan kvinnor gynnas exceptionellt omfattande finger waves, tenderade män att slick tillbaka sina lockar över topparna på deras huvuden för en vågig utseende. Lockar var trendigt gynnade, men bra grooming och exakta stilar var fortfarande nödvändiga och som sådan, mäns lockar var cementeras på plats med vaxartad pomades som skulle hålla upp även under deras fedoras.