mynewspapers.net

1800-talet stil bröllopsklänningar

1800-talet stil bröllopsklänningar


Under 1800-talet fanns det flera olika stilar och variationer i bröllop klänning mode. Om du planerar en av 1800-talet-tema bröllop, eller bara vill ha en av 1800-talet stil bröllop klädsel på din stora dag, finns det flera alternativ att överväga. Även om du är osannolikt att kunna få en vintage klänning 19-talet, vore det möjligt att göra en eller har en gjord efter dina specifikationer.

Stil

Enligt de blygsamma danar av tiden, 1800-tal bröllopsklänningar skulle alltid vara golv längd, och skulle ofta har långa ärmar och en hög urringning. Klänningen skulle ofta vara en tvådelad outfit, med en separat kjol och livstycket, särskilt för fattigare brudar som vill kunna återanvända deras brudklänning för andra formella tillfällen.

Färg

Fram till omkring 1870 till 1880, var ovanligt för en brud att bära en vit eller ivory brudklänning. Brudar vill ofta bära klänningar av mörka och mer praktiska färger. Detta var delvis så klänningen kunde bäras till andra sociala evenemang och dels för att en ljust klänning skulle ha fått extremt smutsiga på hemline. Det var brukligt för bruden att bära en svart klänning om hon gifta sig med en änkling.

Tyg

I början av 1800-talet gjordes ofta bröllopsklänningar mer konservativa material som lätt ull, ibland blandat med siden eller bomull. Senare klänningar blev något mer extravagant, med tunt, siden taft och hand-sydda spetsar. Parisiska bröllopsklänningar av den senare hälften av 1800-talet blev allt mer fina, ofta som görs av lyxiga sidentyger och spetsar, och prydd med pärlor. Dock skulle sådana klänningar bara ha varit överkomliga för de övre klasserna.

Tillbehör

Ett bröllop bonnet var den viktigaste bröllop tillbehöret under den tidigare delen av 1800-talet, särskilt i mer blygsam hushåll. Om en brudens bröllopsklänning skulle återanvändas för andra tillfällen, skulle bröllop motorhuven hållas säker som ett minne av den speciella dag. Motorhuven var oftast vita och draperade med spets, och var en tidig version av slöjan. Senare under 1800-talet, slöjan kom på modet, och bars ofta kopplad till en krans.