mynewspapers.net

1800-talet mode för mänHundra år är en lång tid i mode; men när det gäller populära herrmode, kanske ingen talet var längre än 1800-talet. Det såg en av de mest dramatiska övergångarna av populära mode som har spelats i modern historia. Kostym från 1900, har till exempel mycket likheter till en kostym från modern tid. Vad en man kan ha slitna 1800 var dock brutalt skiljer sig från acceptabla mode av 1899.

Tidigt 1800-tal

Män fashions i det tidiga 1800-talet bar över många av de populära stilarna från förra seklet. Framför allt män tenderade att slitage ordentligt monterad byxor som nådde till om knä-nivå, med knähöga stövlar som täcker deras strumpor. Ljusa färger som blå, tan och vitt, var populära i jackor och västar. Män tenderade att ha kravatter och handskar till även informella tillfällen.

Mitten till slutet av 1800-talet

Som på 1800-talet fortskred, herrmode flyttade från ljusa färger och extravagans av den georgianska perioden till ett mer enhetligt utseende. Detta accelererade av döden av prins Albert, prince umgås av Storbritannien, vilket föranledde drottning Victoria att börja bära svart och föranledde populär mode att anta samma monokroma färgskalan. Mäns byxor blev också fotled längd under denna period, med män väljer att bära skor snarare än stövlar.

Skor och stövlar

En av de viktigaste aspekterna av 1800-talet mode var utvecklingen av stövlar in skor. När Århundradet började, bar män traditionellt knähöga läderstövlar lämpar sig för ridning och jakt. Den industriella revolutionen push mot urbanisering innebar att fler herrar bodde i urbana miljöer och istället för ridning, promenader, skiftade deras smak mot mer bekväma skor som nådde bara så högt som ankeln.

Svans rockar till Kolt rockar

En annan utveckling av Herrmode som ägde rum under 1800-talet var förkortningen av mäns formella jackor. Under 1700-talet bar män frackar, som nådde till deras lår eller knä. Under 1800-talet, lagstiftning som majs lagar av 1815 och 1849 ledde till högre kläder priser och detta fick pälsen beslutsfattare att göra coattails som slutade på hip nivå för att spara kostnader genom att använda mindre material. Detta blev mode och hjälpt till att forma form av företag passar vi känner idag.