mynewspapers.net

1800-talet mäns band och frisyrer

1800-talet mäns band och frisyrer


Under 1800-talet var band obligatorisk för dagtid och formella slitage för män av den mellersta och övre klasserna. Det fanns många typer av slipsar och halsdukar, och dessa, i sin tur kunde knytas i ett enormt utbud av knop. Övergripande grooming var viktigt för män av-talet också, så det var nödvändigt för en man att ha en korrekt och fashionabla frisyr.

Kravatter

Liknande artiklar har sitt ursprung i 1600-talet från en kroatisk design, men de var inte enormt populära fram till början av 1800-talet. Kravatter blev var gjorda av kraftig bomull eller silke och ofta stelt stärkta. Inledningsvis män bar vita kravatter bara, men detta ändras för att omfatta en mängd olika färger som på 1800-talet gick. I början av 1800-talet var det på modet att bära en halsduk virad ända upp i nacken, men i mitten till sent 1800-tal stil med bär blev mer avslappnad.

Ascot band

Ascot band har utvecklats i senare delen av 1800-talet. De sågs som ett alternativ till kravatt, som var tunga och formell. De blev var gjorda av ett lättare material och ofta som dagtid halsdukar. Ascots var ofta bundna i en lösare Knut än kravatter och var fast på plats med en slips pin. Det sägs att ascot band fick sina namn bärs vanligen på Royal Ascot hästkapplöpningarna.

Romantikens frisyrer

Under första hälften av 1800-talet, var frisyrer påverkad av romantiken. Den romantiska eran såg konst, litteratur och kultur blivit influerad av skönhet och mysterium av världen, i motsats till rationellt tänkande, som var kämpat under eran av upplysningen. Frisyrer speglade detta genom att bli avslappnad och nyckfull. Fashionabla mäns hår tenderade att vara halva längden och vågig.

Viktorianska eran frisyrer

Från omkring 1860 framåt började mäns frisyrer bli påverkad av den flitiga och formell världen av den viktorianska ålder, som varade från 1837 till 1901. Den populära modet för mäns hår blev mycket kortare än tidigare år. Män i det sena höll 1800-talet håret snyggt och på plats med oljor och vaxer. Även om mäns hår hölls kort, var i inte ovanligt att en man att ha ett långt skägg och mustasch.