mynewspapers.net

10 tips på att få vårdnad för en far

10 tips på att få vårdnad för en far


Det antas allmänt att mamman får barnen i en vårdnadstvist. Dock ökar andelen fäder att få vårdnad av barn. Om du för närvarande går igenom en skilsmässa eller är redo att ta dina barns mor tillbaka till domstolen år efter äktenskapsskillnaden, finns det flera tips du kan följa för att öka dina chanser att vinna då med dina barn.

Spåra tid

Även om du kan bara få dina barn varannan helg, om du är involverad i deras skola hela veckan, coacha deras idrottslag, dyker upp på deras övningar och spel eller spendera tid att hjälpa dem bygga en vetenskap projekt, logga det. Visar att du försöker vara så aktiv som möjligt i ditt barns liv kommer att ses med fördel.

Spåra kostnader

Den månatliga check som du skriver att dina barns mamma är bara en del av vad du spenderar på dem. Om du köper dem mat när de är med dig, förse dem med kläder, leksaker och aktiviteter, ta dem på resor, ge dem lunch pengar eller hjälpa dem att köpa deras mor en present till mors dag, logga det.

Uppmuntra en anslutning med mamman

Domarna vill se föräldrar som agerar på ett sätt som civila. Uppmuntra ditt barn att ha en bra förbindelse med deras mamma. Vara glada över aktiviteter de göra med henne och Visa ett genuint intresse för deras relation med henne.

Log inblandning av mamma

Om du nekas umgänge åsnor skäl, skriva ner. Till exempel, kan du endast se ditt barn varannan helg. Hans mor fungerar det eftermiddagen skiftet under veckan, att komma hem efter att han är i sängen. Han frågar sin mamma om han kan bo med er under dessa dagar snarare än sin far-/ morförälder, barnvakt eller styvfar. Hon vägrar helt enkelt eftersom hon inte vill honom umgås med dig. En mor bör uppmuntra en stark relation mellan barnet och fadern, och vägrar att göra detta inte kommer att gynnas av en domare.

Log misstänkt beteende

Se för någon beteende av mamma som kan äventyra ditt barn eller sätta honom i riskzonen. Om hon dejtar någon som är inblandade i narkotika aktivitet, lämnar honom hemma ensam medan hon går ut dricka eller enheter med honom i fordonet när hon har druckit, är äventyra beteende uppenbara. Men åtgärder som att lägga honom ner, att låta honom upprepade gånger hoppa skolan eller så att hans betyg att sjunka drastiskt utan att försöka hjälpa honom riskerar också åtgärder som kan vara svårare att erkänna.

Vara realistiska

Du inte kan gå in i en rättssal, berätta för domaren att mamman gör en viss åtgärd dåligt, och räkna med att få vårdnaden. Behöver du bevis, solid resonemang och en organiserad presentation. Skäl som att vara upprörd eftersom hon har en ny kärlek intresse och därför inte velat ha henne att ha ditt barn så mycket är inte giltig. Domarna tittar på den bästa miljön för barnet, och de behöver bevis av levnadsvillkoren.

Lita inte enbart på en advokat

Advokater kan bara göra så mycket. De är inte runt för varje umgänge, se varje SMS och höra varje telefonsamtal. Du måste göra en stor mängd arbete själv så din advokat har tillräckliga bevis för att stödja din sak.

Förbereda och organisera

Om du har spårat där mamman har gått fel, du har gjort rätt och hur barnet påverkas, och organiserade i en lätt Läs presentation, öka du dina chanser att få en bra advokat och vinna ditt fall.

Få vittnen

Den gamla talesättet "styrkan i antal" innehar trogen denna situation. Om lärare har bevittnat ett misslyckande av mamma att hjälpa barnet med läxorna, medan fadern alltid hjälper till med läxor, kan de vara bra vittnen. Om din arbetsgivare kan intyga att du har god arbetsetik, moral, värderingar, en positiv attityd och korrekt balanserande liv, medan moderns arbetsgivare kommer att erkänna att hon inte håller samma värden, kommer att detta fungera som uttalanden av karaktär.

Be om råd

Försök inte att bekämpa denna kamp ensam. Oavsett om du anlita en advokat eller representera dig, gör din forskning. Söka råd från andra pappor som har varit i dina skor. Kontakta ideella organisationer som ger information och vägledning. Ju mer förberedd du är, desto bättre blir dina chanser att tjäna dina barn.