Varför växer näsa hår länge när man blir äldre?Nasal hår är normalt, och det hjälper dig att sluta allergener och partiklar i luften från att inandas. Näsa hår som växer tillräckligt länge för att sticka ut ur näsan inte kan vara attraktiv, men det är också vanligt. När vi blir äldre, tenderar näsa hår att bli lite längre.

Tillväxt

Det finns olika influenser, hormoner, läkemedel och genetik som styr hårväxt på olika ställen på kroppen, enligt Dermatology Online Slobodan M. Jankovic och Snezana V. Jankovic. Till exempel hårbotten och könshår påverkas av sex-relaterade hormoner medan andra hår, som näsan, kanske inte.

Grånande

När vi åldras, ändrar vårt hår. Hår på hårbotten kan börjar förlora färg och turn grå i din 30s. Kroppshår, inklusive näsa hår, vänder grå senare eller så ändras inte alls.

Förlust

Androgener orsaka armhålan (armhåla), hårbotten, ben och arm håret att växa mindre när vi åldras, men näsa hår verkar inte ske eftersom det växer mer med åldern.

Längre tid

När du blir äldre kan du växa längre näsa, öron och ögonbryn hårstrån. Dr Edward Schneider, University of Southern California, säger denna hårväxt är delvis genetiskt, men de andra orsakerna inte är kända. Hormonförändringar kan spela en roll. Näsa hårväxt är vanligare hos män, men kvinnor kan växa ansiktshår på haka och överläpp istället.

Trimning

Det finns många typer av trimmers, som speciella saxar, elektriska trimmers och pincett, som kan användas till att skära ned växande näsa hår. Bakteriell infektion i näsan kan vara farligt, så se till att rena enheter före användning och rengöra näsans området.


Related Articles