Varför naglar spricka?

Varför naglar spricka?


Det finns en mängd skäl varför naglar spricka. En persons kost är en stor faktor, tillsammans med andra biologiska och naturliga faktorer. Under de sex månader som det tar en nagel att växa helt, kan spiken genomgå trauma eller infektioner som kan orsaka sprickbildning. Även om det finns ingen trauma eller infektion, finns det andra faktorer, såsom vardag och vanor, som också kan orsaka naglar att knäcka.

Dagligt bruk

Naglarna kan bli torr och spröd från vardagsbruk. Tvätta händerna mycket orsakar din spik att förlora sin naturliga fuktighet. Plocka upp föremål och trycka dina naglar på hårda ytor kan också orsaka naglar att knäcka. Andra faktorer såsom att plocka på naglar, repor och plocka nagellack på naglarna kan bidra till naglarna sprickbildning.

Oren och oskyddade naglar

Smutsiga naglar och oskyddade naglar är också vanliga orsaker till nageln sprickbildning. Det är absolut nödvändigt att hålla naglarna ren genom att tvätta dem regelbundet. Det är dock mycket viktigt att återfukta naglarna efter varje tvätt. Använda handen lotion eller spik olja hjälper till att behålla fukt i naglarna och förhindra sprickbildning. Dessutom när trädgårdsskötsel eller gör någon annan arbetskraft som använder händerna intensivt, anser bär handskar att förhindra naglar från sprickbildning eller utveckla någon typ av infektion.

Åldrande och hälsa

Åldrande och minskad hälsa är stora orsaker till spik går sönder. När du blir äldre, växer naglar inte lika snabbt som de brukade, och de blir tunnare och mer sprött. En dålig kost, järnbrist och anemi, tillsammans med bristen på proteiner och mineraler, kommer att bidra starkt till nageln sprickbildning. Spruckna naglar kan också vara en direkt effekt av dålig cirkulation och njure problem.

Svamp eller bakteriella infektioner

Svamp- eller bakterieinfektion infektioner är definitivt en orsak av nageln sprickbildning. Dessa infektioner kan vara ett resultat av att bära akrylnaglar. Om akryl spik bör chip eller lyfta, kan svamp eller bakterier lätt bildas mellan den naturliga nageln och akryl spiken. Dessa typer av infektioner som varma, fuktiga platser att växa, och ligger mellan två naglar är en perfekt plats för infektioner att gro.

Några andra orsaker

Brist på keratin och Renskärning tjocka naglar utan blötläggning dem kan först också orsaka naglarna blir spröd och spricka. Sjukdomar som gropfrätning orsakas av psoriasis, spik patella syndrom orsakas av en ovanlig blodsjukdom och Onykolys orsakad av trauma, ADR, sköldkörtelsjukdom eller syfilis är alla ytterligare orsaker till nageln sprickbildning. Några andra orsaker till nageln sprickbildning är stafylokocker, ringorm och äta okokt fläsk.


Related Articles