mynewspapers.net

Vad som väntar efter steloperation

Vad som väntar efter steloperation


En steloperation utförs för att stoppa rörelsen av en eller flera Kotor för att stoppa smärtan som uppstår när skivor och lederna är skadad i ryggen som med alla större kirurgiska ingrepp, risker och komplikationer är möjliga, men det finns en hög grad av framgång med ryggradsfusion operationer. Efter din spinal fusion, kan du förvänta dig en lång återhämtning.

Sjukhusvistelse

Vad som väntar efter steloperation


Efter en steloperation stannar patienter ofta på sjukhuset i upp till en vecka före utsläpp. När ditt tillstånd är stabilt, kommer att läkaren släppa dig.

Diet

Efter operation får du is chips tills tarmarna börjar fungerar korrekt efter anestesin. Du får sedan en klar flytande kost bestående av juice, jello och buljong. Du kommer att successivt arbeta till en vanlig kost.

Smärtlindring

Vad som väntar efter steloperation


Efter operation, kommer att du uppleva smärta och svullnad på webbplatsen kirurgi. Sjuksköterskan kan gälla en is pack för din rygg att sänka någon svullnad. Omedelbart efter operation, kommer att du få smärtlindring genom din IV. Efter ett par dagar, kommer att läkaren ordinera en annan form av smärtstillande medicin, som du kan fortsätta att ta för ett par veckor tills smärtan avtar.

Sjukgymnastik

Under din vistelse på sjukhuset, kommer att en sjukgymnast lära dig rätt sätt att klä, promenad och göra andra aktiviteter utan sätter press på ryggen. Din terapeut kommer att lära dig vissa övningar som hjälper dig tona musklerna att stabilisera din lägre tillbaka område.

Tillbaka till arbete

Det kan vara flera veckor innan du kan återgå i arbete. Det är oerhört viktigt att du undvika tunga lyft, bockning, långvarigt sittande, vrida och även köra i sex veckor.