mynewspapers.net

Vad är syftet med ett lönekonto?

Vad är syftet med ett lönekonto?


Ett konto är en traditionell men fortfarande mycket vanligt sätt att hålla pengar tillgängliga för användning samtidigt som det skyddas av en bank. Det finns flera typer av löpande konton, är en sak de erbjuder gemensamt förmågan att ta ut pengar via papper checkar, betalkort eller ATM transaktioner. Ett konto kallas ibland en efterfrågan, del förslag till redovisa, transaktionella konto eller chequing konto i vissa länder.

Historia

Löpande konton har funnits länge. Deras första stora användning verkar ha varit på 1500-talet i Holland, med anledning av moderna banker. Som städer som Amsterdam blev större finansiell handel centrum och företagare med en hel del kontanter å behövde ett sätt att överföra det både snabbt och säkert. De skulle hålla den med "kassörer," som skulle fördela pengarna med skriftlig order från innehavarna av pengar. Denna typ av insättning och check-writing förts över till England under nästa århundrade, och därifrån spred sig till dess amerikanska kolonierna. Först tryckta kontroller som vi känner dem idag gjordes 1762 av en brittisk bankir. De blev kända som "kontroller" eftersom bankerna började sätta serienummer på varje papper som ett sätt att "kontrollera" som tillhörde.

Funktion

En bytesbalans funktion är att hålla pengar på en bank, kredit unionen eller andra finansiella institut, i ett konto som kan ägaren av kontot har snabb tillgång till sina pengar när det behövs, och samtidigt vara säker på att medel som är skyddade av banken. I Förenta staterna, är pengar i ett federalt försäkrade av Federal Deposit Insurance Corp för upp till £ 65 000 per konto.

Typer

Varje finansiellt institut har olika typer av löpande konton tillgängliga. Olika attribut kan erbjudas för transaktionskonton för barn eller minderåriga, hushåll eller par, små eller stora företag. Vissa konton är räntebärande, vilket innebär att saldot på kontot betalas ränta under en viss tid. Vissa typer av konton begränsa antalet kontroller kan du skriva varje månad och vissa avgift regelbundna avgifter att hålla kontot öppna.

Hur man använder

Med de flesta konton får du ett checkhäfte. Du skriva kontroller till personer eller företag som du måste betala för varor eller tjänster. Din signatur på varje kontroll innebär du garantera att när de tar det till banken, eller "cash" det, du har att mängden pengar att betala dem. Du också kan sätta in andra människors kontroller på ditt nuvarande konto. I många länder, skriva en bedräglig check, eller skriva en check när du vet du faktiskt inte har pengar för att täcka den, är en brottslig handling som kan resultera i din åtal. Det är ditt ansvar att hålla reda på hur mycket pengar finns på ditt nuvarande konto. Checkhäfte register är ett användbart verktyg för detta, och vissa människor också använda online eller elektronisk spårningsverktyg.

Regler

Olika banker och kreditkassor innebär olika inskränkningar i användningen av löpande konton. De flesta uppdrag att minst ett par dollar lämnas i aktuellt konto hela tiden. Och mest kommer att medföra påföljder av och avgifter om du skriver en check som "studsar" eller inte kunna lösas eftersom du inte har tillräckligt med pengar på kontot. Du kan ofta lägga någon typ av "övertrassering skydd" till ditt konto, vilket innebär att den finansiella institutionen kommer att täcka en check som annars skulle studsa, men du kommer att betala extra för detta. I andra änden av saker, vara säker på att kontanter eller insättning kontroller som du får omgående; många kontroller måste är inte bra efter en viss tid och skrivas om eller annulleras.