mynewspapers.net

Vad är syftet med ett CV gemensamt?

Vad är syftet med ett CV gemensamt?


De flesta människor lär sig vad ett CV gemensamt syftar endast efter det bryter. Ljudet av metall att klicka på och poppar från främre bil hjul under en tur ofta tyder på att ersätta CV lederna. En CV tillåter en bil att upprätthålla kontinuerlig effekt längs svängar, utan vilken, framhjulsdrift inte skulle fungera effektivt.

Funktion

CV, eller konstant hastighet, lederna är en viktig del av front-hjulsdrivna bilar. De är inbyggda i framaxeln av bilar och, ibland, kan hittas på bakre axlarna också. De ansluta huvudenheten axeln till axeln kopplad till framhjulen. Deras syfte är att kontinuerligt och effektivt överföra makt från ena sidan av skaftet till den andra, på en rad synvinklar. De är nära framhjulen och skyddas av svart uppsvällda gummistövlar fylld med MoS2 fett. För att hitta dem, titta under främre hjulhusen.

Historia

Första CV lederna var uppfunnen hundratals år sedan. En av tidigaste användes i överföringen av ett katedralen i Strasbourg klocktorn byggdes 1351, enligt "kardanknutar och drivaxlar: analys, Design, tillämpningar." Det flyttade effektivt händerna på klockan i vinkel till driveshaften. Idag producerar större företag som till exempel gruppen GKN i Birmingham, England, och Lohmar, Tyskland, dem för bilar. Nya idéer och konstruktioner för CV lederna är alltid på gång.

Funktioner

Som en förare visar ratten, vinkel bildas över CV gemensamma ändringarna, men strömmen är smidigt och kontinuerligt levereras till hjulen. Det är design och arbetet i det gemensamma CV som möjliggör denna smidig och konstant leverans av energi till hjulen oavsett vilken vinkel där föraren vänder. Gemensamt CV är också en integrerad del av suspensionen. Lederna aktiverar makt leverans till hjulen även när de studsar upp och ner längs terrängen.

Egenskaper

CV lederna måste överföra makt effektivt. annars energi skulle gå förlorad och gas körsträcka skulle sjunka. Effektivitet är skapad genom ett antal mönster anställa Precisionstillverkade komponenter. Designtemat för CV lederna sysselsätter en boll-och-socket struktur med kullager.

Ersättning

CV lederna behövs för styrning och brukar vara en lång tid. dock om rubber boot kring CV leden ska skadas, håller gemensamt förmodligen inte mycket längre. Smuts och skräp från vägen få in i gemensamma och börja skrapa lagren. Nästa, lagren förlora sin form, ytterligare skada gemensamt. Slutligen, skvallerbytta klicka låter kommer med varje vänd.