mynewspapers.net

Vad är syftet med ett bankutdrag försoning?

Vad är syftet med ett bankutdrag försoning?


Bankutdrag för avstämning förena bankens poster med företagets redovisning. Denna försoning bör vara avslutade månatliga att kontrollera för fel eller obehörigt uttag. Kontoutdrag försoning är en viktig del i den finansiella revision att varje företag måste göra.

Banken redovisningsprocessen

Att balansera ett bankutdrag för avstämning, ta saldot på kontoutdraget från banken och subtrahera alla utestående kontroller som har skrivits men har inte rensat banken. Detta ska matcha balansen i redovisningen, när bankavgifter har tagits upp.

Maktfördelning

Ett bankutdrag för avstämning erbjuder kontroller och balanser för redovisnings- och bankens redovisning. Om en anställd har skriver kontroller eller stjäla pengar från ett konto, kommer det att fånga avstämningen av bankutdraget. Det är därför en viktig regel för redovisning är den person som hanterar leverantörsskulder och skriver kontroller aldrig förenar kontot. Bankutdrag för avstämning bör alltid förenas av en annan person att ha en uppdelning av arbetsuppgifter.

Utestående artiklar

Bankutdrag för avstämning kommer att visa om det finns några utestående kontroller eller ledningar som inte har rensat den bank eller insättningar som inte är registrerade. Detta kan tyda på problem med leverans av dessa betalningar eller deponering av objekt. Om en artikel är enastående för mer än en månad, bör du kontakta betalningsmottagaren för att kontrollera den postande adress eller bankkonto nummer. Du kan behöva ogiltigförklara och återutfärda en check eller tråd, om de inte tas emot efter flera månader. Saknas insättningar kommer att kräva en deposition om det är en bank fel eller en revision om det är en anställd fel.

Banken fel

Banken kommer att ibland göra fel. Sladdar kan dupliceras eller kontroller från någon annans konto kan slå ditt konto. Avstämningar kontoutdrag ge detaljerad transaktionshistoriken som hjälper dig att hitta felen har banken korrigera dem.

Bankavgifter

Bankutdrag för avstämning kommer att lista alla bankavgifter som har debiterats ditt konto. Du kommer att behöva inleda redovisningen att förena uttalande de bankavgifter. Det är alltid en god idé att kontrollera avgifterna som ska se till att ditt bankkonto inte är att vara överdebiterat i fel.