Vad är en Medelhavet badrum stil?

Vad är en Medelhavet badrum stil?


Medelhavsinspirerad stil decorating påverkas av inredningen i de länderna foder norra Medelhavet, från Spaniens kust ända till Turkiet. Med betoning på enkel lyx lämpar stil sig perfekt till badrum inredning. Medelhavet stil funktioner rena linjer, starka färger och rustika, men ändå elegant, tillbehör och fixturer som gör alla badrum känns som en avkopplande tillflyktsort.

Kakel och mosaik

Kakel och mosaik är en viktig del av Medelhavet badrum inredning. Oavsett om det är ett golv tillverkat av cool terrakotta eller en backsplash skapad från handmålade kakelplattor, är ingen Medelhavet badrum komplett utan någon form av kakel. I vissa Medelhavet badrum skapa konstnärer utsmyckade mosaiker från enskilda plattor på väggar eller golv. Brickor bärs över till andra områden i badrummet också, som kanske täcker fåfänga bänkskivor eller toppen av en liten accent tabell.

Färger

Medelhavet badrum kännetecknas av användning av ljusa, soliga färger. Ljusa blå nyanser framkalla ofta bilder av den soliga grekiska öarna, medan varma orange, röda och gula nyanser frammana bilder av den italienska kusten. Ren vit är också vanligt i medelhavsinspirerad stil inredning. Du kan uppnå utseendet på gips eller Stuck väggar gemensamma i Medelhavet hem med hjälp av en inglasning teknik för att färga tvätta dina väggar; Använd en svamp eller trasa för att avlägsna några av glasyren för en subtil, texturerat effekt.

Tillbehör

Smide och keramik är också vägledande för Medelhavet design. Du kan lägga till smidesjärn inslag till ditt badrum genom att inkludera en dekorativa smidesjärn bit på väggen, smidesjärn handdukshängare eller accent möbler med smidesjärn detaljer. Använd tillbehör som lergods, stengods Tvålautomater eller vaser, att keramik i rummet. Vissa hem varor återförsäljare erbjuder mosaik-inspirerade badrumstillbehör som också lägger till Medelhavet tema.

Kurvor och valv

Medelhavet stil decorating också i allmänhet har kurvor och valv. Om du inte redan har valv i ditt hem och är ombyggnationer, välvda fönster eller lägga till en välvd alkov i badrummet. Om du inte är ombyggnationer, kan du fortfarande sätta formerna i inredningen genom tillbehör. Välj en graciös välvd eller runda spegel för att hänga över området diskbänk och fåfänga. Att välja en spegel med detaljerade järn bläddra arbete stärker bara temat. Valv och kurvor kan också bearbetas i armaturer; Vägglampor med böjda baser eller detaljer är perfekt accent ljus.


Related Articles