Tweaks till fart upp min internet förbindelsen

Tweaks till fart upp min internet förbindelsen


Hastigheten på din Internet beror inte bara på din leverantör av tjänsten utan också på hårdvara och mjukvara som används. Långsam Internet-hastigheter kan vara frustrerande, så om din Internet mycket långsam, det är en bra idé att kontakta din leverantör för att se om det finns ett problem. Men kan du även justera din Internet set-up för att ge en extra impuls till din hastigheter.

Datormaskinvara

Kontrollera att datorns specifikationer är tillräckliga för din Internet-anslutning. Det finns ingen mening med att ha en snabb anslutning om datorn inte kan hantera det.

Webbläsare

Hämta en öppen källkod webbläsare som Firefox eller Google Chrome. Dessa webbläsare ofta ger bättre funktioner och kan hantera grafik och video väl.

Rensa webbläsaren lagring

Ta bort din tillfälliga Internet-filer, cache, surfning och nedladdning historia och cookies. Vanligen är detta alternativ under "Verktyg" nedrullningsbara listan i din webbläsare.

Anslutningar

Använda en höghastighets Ethernetkabel att ansluta till modemet snarare än en trådlös anslutning eller, alternativt, flytta närmare den trådlösa routern till datorn. Byta kanal där den trådlösa signalen sänds undviker störningar från andra modem eller mobila enheter.

Minska laddningstider

Inaktivera ljud, video och grafik i webbläsaren. Detta gör din Internet ladda webbsidor mycket snabbare än vanligt, även om du kommer sedan miste om multimedia innehåll.

Maximera RAM

Stäng alla andra program som körs samtidigt som din Internet-webbläsare. Detta kommer inte bara att stoppa dem från att komma åt Internet men ger även mer RAM-minne för din webbläsare att använda.

Användning gånger

Använda Internet på Lågbelastningstider, särskilt för mer krävande användningsområden som nedladdning eller streaming video. Kvällar och helger oftast har de långsammaste Internet gånger. Det är en bra idé att ladda ner stora filer över en natt, när färre människor använder din leverantör av bandbredd.

Uppdatera maskinvara

Uppgradera ditt modem. Ett outdated modem kan hindra en Internet-anslutning, så se till att din är aktuell. Din Internet-leverantör kommer att kunna rekommendera ett modem om du kontaktar dem.

Kontroll av datorn

Skanna din dator regelbundet för virus, spionprogram och sabotageprogram. Dessa program kan ofta kapa din Internet-anslutning.

Öka din DNS-Cache (Varning: erfarna användare endast)

Öka din DNS-cache genom att navigera till "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters" i Windows-registret. Skapar du DWORD-värden för följande viktiga klasser: CacheHashTableBucketSize = 1 CacheHashTableSize = 180 MaxCacheEntryTtlLimit = ff00 MaxSOACacheEntryTtlLimit = 12d


Related Articles