Tänder med tandställning: Livsmedel för att undvika

Tänder med tandställning: Livsmedel för att undvika


När du bär tandställning, det är mycket viktigt att veta vilka typer av livsmedel för att undvika. Livsmedel som innehåller socker bör minimeras, och andra typer av matrester och bakterier kan fastna bakom klamrarna och leda till karies.

Klibbig mat

Alla livsmedel som kommer att dra eller fastna i din hängslen är bäst att undvikas. Det inkluderar alla typer av tuggummi, gummy godis, kola, frukt roll-ups och lakrits.

Hårt och krispigt mat

Popcorn är särskilt besvärande eftersom bitar, bitar och skrov glida in små sprickor. Undvik hård godis, nötter, tugga på is, majs cob, pretzels, hårt cookies (om inte du mjuka upp dem med mjölk först) och hårda eller Sega skorpor av något slag. Om ett livsmedel är alltför krispigt när du bita i det, var försiktig.

Hård mat undantag

Du kan fortfarande njuta av äpplen eller päron, men måste du skär dem i små bitar eller klyftor först--tar ett bett utan att göra detta kan orsaka för mycket stress på din hängslen. Du kan äta råa morötter, också, men strimla eller riv dem först.

Överväganden

Borste och tandtråd tänderna ofta. Om du har en söt mellanmål, borsta så snart som möjligt.

Varning

Om du inte undvika livsmedel som är olämpligt, kommer att du tillbringa en hel del extra tid på ortodontist. Skadade hängslen kan leda till en längre behandlingsprocess.


Related Articles