Spel & verksamhet för att utveckla kognitiv utveckling hos spädbarn

Spel & verksamhet för att utveckla kognitiv utveckling hos spädbarn


Kognitiv utveckling är avgörande under en babys första år i livet. De färdigheter och mönster som de lär sig under denna tid kan påverka dem för resten av sina liv. Föräldrar behöver dock inte känna sig pressad eftersom de hjälper deras barn utvecklas. Bebisar lär bäst genom lek. Alla spelar hjälper barn lära sig om världen, men strukturerad verksamhet kan också vara strategiskt främja kognitiv utveckling i ditt spädbarn.

Visa och berätta

När bebisar är under 6 månader, behöver de inte vara överstimulerade med spel eller aktiviteter. Merparten av sin tid att spenderas se på världen och upptäcka genom sina fem sinnen. Syn är en av de viktigaste sätten barn utveckla kognitivt. Visa din baby olika enkla leksaker och prata med dem om vad leksaken ser ut. Många babyleksaker finns i flashiga färger, men små spädbarn kan inte behandla färger. Leta efter leksaker som är svart, vitt och rött. Böcker är ett annat sätt för barn att lära sig genom syn, även om de inte kommer att förstå berättelser i den här åldern.

Ljud och musik

Ljudet är ett annat sätt barn lära och växa i sina kognitiva förmågor som de erkänner olika pattens. Så småningom, hjälper dessa verktyg dem tala. Använda Böjningar i din röst att fascinera och stimulera ditt barn. Variera din röst från hög och finfina med låg. Du kan känna dig dum gör detta, men ditt barn kommer att njuta av skillnaderna, och när han är gammal nog, han kan även prova att härma dig. Sjunga sånger till ditt barn som han ändras, ridning i bilen eller när han är kinkig.

Undervisa kontroll

Barn älskar när de lär sig de kan styra något och försöker uppgiften om och om igen. Knyt ena änden av en sträng till ditt barns handled och ena änden till en mobil över hennes huvud (se till att du titta på henne hela tiden så hon inte trassla). Flytta sin hand fram och tillbaka så att mobilen wiggles. Eller Visa ditt barn en strömbrytare eller en fjärrkontroll till TV: n och låta hennes tryck på knappen för att se vad som händer.

Kapsling spel

Barn njuta av stapla saker och placera objekt i större objekt. Detta kallas "häckar", och det händer naturligt när ett barn är ca 1 år gammal, när de lär sig om storlek och utrymme. Det finns många leksaker du kan köpa för häckande aktiviteter, men du kan också göra egna leksaker med grytor och kastruller, koppar, återanvändbara behållare och andra hushållsartiklar.


Related Articles