Självkänsla aktiviteter för tonåringar

Självkänsla aktiviteter för tonåringar


Tonåringar står ständigt inför mobbning, grupptryck och förändrade hormoner. Sådana villkor kan göra tonåringar tycker synd om sig själva. Eftersom många tonåringar inte pratsam om deras känslor kan uppmuntra dem att delta i aktiviteter som hjälper dem att se hur smart och viktiga de är. Om tonåringar lyckas eller misslyckas på oavsett vad de försöker, alltid vara stödjande och berätta för dem du är stolt över.

Filmkväll

Tonåringar är starkt influerade av filmer och TV visar de titta på. Ett barn som bara ser bortskämd rik tonåringar bär märkeskläder kan känna sig otillräckliga, inte inser att dessa inte är realistiska bilder. Ordna filmkväll för tonåringen och hennes vänner och hyra några filmer med teen tecken som är smart och snäll. Tänka på filmer som "Systerskap av the jeans," "Vi är Marshall" eller någon av "Harry Potter"-filmerna.

Writing

Skriva om hans tankar kommer att hjälpa honom att ventilera sina frustrationer. Uppmuntra ungdomar att skriva så mycket som möjligt. Ge honom en journal att skriva, eller föreslår han skapa en online blogg. Han kan skriva om sina egna erfarenheter, eller välja ett ämne som han är intresserad som fokus. Online mobbning förekommer, och det finns en chans att andra barn kan läsa sidan och lämna ovänliga kommentarer. Föreslå han bara ge adressen ut till familj och nära vänner så han får bara stöd om sitt skrivande.

Mentorskap

Yngre barn avgudar tonåringar och lära en ny färdighet till en annan person kommer att ge någon en självkänsla uppsving. Par tonåringar upp med grundskoleelever att lära dem att spela piano, sparka en fotboll eller lära sig några ord på spanska. Matcha en klass full av tonåringar upp med en grundskola klass och ordna för dem att möta upp en timme en gång i månaden. Utanför skolan, kan du ordna din tonåring att vara barnvakt för grannskapet barn.

Flytta den

Motion hjälper tonåringar lindra stress och hålla sig frisk, som båda kommer att få dem att må bra om sig själva. Sport eller danslektioner också tillåta barn att få nya vänner, lära sig nya färdigheter och bygga förtroende. Hitta listor för alla lokala sport och dansa program och fråga barn att välja en klass som de skulle njuta. En tonåring som tycks ha några intressen kan visa sig vara en naturlig på fotboll, jazz eller squash.


Related Articles