Självkänsla aktiviteter för pojkar

Självkänsla aktiviteter för pojkar


Med alla bråken över bygga självkänsla i tonårsflickor, förbises ibland behoven hos pojkar. Sanningen är att pojkar behöver bygga sin självkänsla nivåer som flickor har.

Färdigheter

När du tänker på olika sätt att bygga upp en pojkens självkänsla, tror om saker att han gör bra. En atletisk pojke bör uppmuntras att delta i en sport. Det kan vara en lagsport som fotboll eller en individuell sport som spår eller karate. Martial arts kan vara ett utmärkt val för en pojke som lider självkänsla frågor.

Tid

Se till att pojken tillbringar tid med positiva manliga förebilder. Dessa kan vara en pappa, en vän till familjen, en coach, lärare eller ens en pastor. Att veta att en man han respekterar vill spendera tid med honom kommer att förbättra en pojkens självkänsla medan förebild kan hjälpa lära honom hur en man ska agera.

Prata

Spendera tid att prata med pojken. Pre-tonåring och tonåriga pojkar är ökända för singel-stavelse svar på frågor, men det behöver inte vara så. Uppmuntra honom att prata om saker som intresserar honom. Snacka om saker som händer i skolan, saker han ser på TV eller saker att han gillar att göra. Prisa honom för saker som han är bra. Ta reda på vad han tänker och Döm inte ens när du delar dina egna åsikter.


Related Articles