Sätt att göra om köksluckor

Sätt att göra om köksluckor


Om du kök ser tråkig och föga inbjudande, kan du söka ett sätt att göra det ser fräsch och ny. Köksluckor tenderar att vara det mest dominerande elementet i köket, och uppdatera deras utseende kan praktiskt förändra hela rummet. Överväga ett antal enkla och kostnadseffektiva idéer att göra om ditt kök skåp.

Refacing

Om du inte har några problem med layout eller utformningen av dina köksluckor, uppdatera dem genom att ändra deras yta utseende. Under en refacing, du helt enkelt ersätta skåp dörrar och lådfronter och täcka ramar med en matchande faner. Du kan normalt välja mellan tre typer av ytbehandlingar: plast Laminat, trä fanér och RTF, som är en vinyl folie tryck gjutna över medium density fiberboard. I vissa fall kan du dyka upp igen köksluckor för en tredjedel av vad det skulle kosta att byta ut dem. Överväga att ersätta några av dörrarna med färgade, etsade eller blyhaltigt glas att förbättra den visuella intressen i rummet.

Målning

Om du inte är på marknaden för att köpa nya köksskåp dörrar, lägga till en färsk färgskikt. Genom att måla dem, kan du enkelt ändra färg och utseende på dina skåp. Använda kvalitet färg som tål temperaturväxlingar i köket. Oljebaserad färg grepp bättre än akryl måla och tål slitage din familj placerar på den. Tillämpa en faux finish färg design för ett anpassat utseende. Enligt detta gamla hus, nya fynd skåp för en 10-fots av 12-fots kök kan lätt kosta mer än £3.250, medan färg, penslar och primer för samma storlek köket bara kostar ca £130.

Öppna hyllor

En av de mest billiga sätt att göra om dina köksluckor är genom att ta bort dörrarna alla tillsammans. Öppen hylla utseendet är populär, och fungerar bra i eklektisk hem. Du bör rensa upp utanför ramen, att kanske lägga en färsk färgskikt. Naturligtvis, om du inte kommer att använda köksskåp dörrar, ge insidan av ditt skåp en uppdatering.

Skåp insidor

Att renovera insidan av ditt skåp, kasta bort eller ge till välgörenhet allt du inte använder regelbundet. Om du har svårt att hitta tillräckligt med utrymme i ditt kök skåp, köpa avdelare att placera vertikalt, avskilja hyllorna. Placera fristående hyllor i höga skåp att skapa fler nivåer av lagring. Använda utdragbara arrangörerna för att spara handdukar eller toppar till grytor och kastruller. Rena och organiserade skåp är ett måste, särskilt om du planerar att öppna hyllor.

Hårdvara

Du kan bli förvånad över hur byta knoppar, handtag och gångjärn på köksluckor kan göra rummet ser helt nya. Välj mellan olika ytbehandlingar såsom nickel, smidesjärn eller antik mässing. Tillverkarna gör olika stilar att passa alla typer av kök inredning om du föredrar modern inredning, välja en snygg design i rostfritt stål. Om du föredrar en mer land utseende, överväga porslin knoppar med en blommig dekal.


Related Articles