Näring för låg Hgb från kemo behandlingar

Näring för låg Hgb från kemo behandlingar


Ett lågt hemoglobin (Hgb) på grund av ett minskat antal röda blodkroppar är en bieffekt av kemoterapi som kan göra dig väldigt trött. Att upprätthålla god näringsmässig vanor medan hemoglobin är låg kommer att förhindra hälso komplikationer.

Betydelse

Läkemedel mot cancer kan skada benmärgen, vilket resulterar i mindre produktion av röda blodkroppar och hemoglobin, det ämne i celler som transporterar syre i hela kroppen. När hemoglobin är låga, om din karosseri svårare att få syre till dina organ och vävnader, Mayo Clinic.

Effekter

Anemi är ett tillstånd som leder från lågt hemoglobin nivåer. En vanlig biverkning av anemi är trötthet, som är extrem trötthet som kan göra det svårt att göra de dagliga aktiviteterna, inklusive förberedelser och äta måltider.

Lösning

Få rätt mängder protein, hjälper energi, vitaminer och mineraler genom mat hålla upp din styrka, bygga upp kroppens vävnader och förebygga infektioner. Äta gör bra det också lättare att tolerera kemoterapi.

Äta Tips

Ät små, täta måltider för att öka intaget när du saknar aptit, föreslår National Cancer Institute. Välja kost-tät livsmedel, såsom ägg, nötter smör och ost, att ge friska mängder av energi och protein i mindre portioner. Fråga familj och vänner att hjälpa till med måltid förberedelser så att middagen är inte ansträngande.

Annan behandling

Du kan få medicin för att bygga upp din röda blodkroppar och hemoglobin nivåer. Bra kost hjälper till att lindra symtomen orsakas av låga räkningar och fortsätter att gynna dig när behandlingen avslutas.

Varning

Anemi orsakas av kemoterapi är inte näring inducerad. Ta järn piller eller andra kosttillskott inte kommer att öka din låg hemoglobin nivå och kan vara farliga. Tala med din läkare om behandlingsalternativ.


Related Articles