Metriska bult tightness specifikationer

Metriska bult tightness specifikationer


Oavsett vilken typ av bult är tätheten att en bult kräver--dess vridmoment--nödvändigt att med en bult ordentligt. Moment av en bult varierar beroende på ett antal faktorer som kan göra att hitta vridmoment specifikationer lite svårt. Men, det finns många sätt att ta reda på de vridmoment specifikationerna för en viss bult.

Vridmoment

När man talar om tätheten på en bult, hänvisar en faktiskt till den åtdragningsmoment. Vridmoment är den kraft som krävs för att rotera ett objekt, som en bult, runt en punkt. Med bultar är vridmomentet mängden skärpa det kräver så att bulten och vad bulten är fastsatt inte skadas.

Metriska skruvar vs SAE bultar

Det finns två stora kategorier av bultar: SAE bultar, som är storlek av deras diameter, pitch tråd och längd och mäts i tum; och metriska bultar, som är storlek av deras diameter, avståndet mellan trådar och längd och som mäts i millimeter. SAE eller amerikansk bultar används i Amerika; metriska skruvar används i de flesta andra länder. När tittar på en bult vridmoment specifikationer diagram, är det viktigt att kontrollera schemat för huruvida speciell är för SAE eller metriska bultar, eftersom deras vridmoment specifikationer inte kommer vara samma.

Bolt betyg

Inte alla bultar är desamma. Bultarna är gjorda av olika material som ger dem olika styrkor, användningsområden och funktioner. Alla skruvar har en klass, som anger styrkan i en bult och vad material den är tillverkad av. Vanligtvis betyget är stämplad på huvudet av bulten, men metriska skruvar är ibland omärkta. Högre grad bultar har högre vridmomentvärden.

Vridmoment specifikationer

Det finns många diagram tillgängliga online som ger en grov uppskattning av en bult vridmoment specifikationer baserat på dess storlek och kvalitet; men är alla dessa diagram approximationer. Moment av en bult varierar beroende på tillverkare och andra faktorer, såsom om bulten är smorda eller torr. Det finns många fall där att veta exakta bult specifikationer är nödvändig. till exempel förhindra en bult från att bryta eller ett material från warping. I dessa fall är att kontakta leverantören av bultarna för deras specifikationer eller letar efter ett diagram som har skapats för en säker brändjärn av bulten mycket viktigt.


Related Articles