mynewspapers.net

Konst gjort med kinesiska frimärken

Konst gjort med kinesiska frimärken


Frimärken började i Kina under slutet av 1800-talet, när en uppsättning av "Stor drake" frimärken utfärdades av Qingdynastin. Eftersom dessa frimärken är sällsynta, är det osannolikt att dessa artiklar skulle förvärvas för konstnärliga ändamål. Inte förrän efter WWII när Folkrepubliken Kina skapades skulle en konstnär att kunna få tillräckligt frimärken till ett rimligt pris, för att använda den faktiska stämpeln i ett konstverk.

Collage med stämplar

Collage påbörjar från det franska verbet, coller, vilket innebär att limma. Collage inkluderar att lägga till många hittade bilder till papper eller duk för att skapa ett gytter av idéer. Visuella element såsom färg, pastell, sträng eller klippa papper kan läggas. Frimärken passar väl in i denna stil av visuella skapelser, och om du hade tillgång till en liten leverans av samtida kinesiska frimärken, ett sortiment av dessa objekt kan göra för en viktig del av alla konstprojekt. Frimärken kan ofta vara bort från kuvert och sedan används som ett collage element.

Handritade reproduktioner

Sedan sällsynthet av de flesta kinesiska frimärken utfärdade innan 1949 hindra deras direkt använda i ett konstverk, varför inte göra en av de sällsynta "stor drake" stämplar det huvudsakliga ämnet för din ritning eller realistiskt måleri. Med några noggranna studier och bra ritning teknik, kan du göra stämpeln centralfiguren i din ritning eller realistiskt måleri. Med denna metod du behöver inte ursprungliga, för många färg reproduktioner, blåst upp till en större storlek, kan hittas på Internet eller i tryck. Sitta ner med några färgade pennor och se hur nära du kan komma till ursprungliga. Mer kvalificerade föredragandena kan välja akvarell eller ägg tempera på vitt papper.

Inkjet utskrifter

Dra nytta av modern tid genom att skanna bilder på flera kinesiska stämplar och sedan använda ett program med ett foto redaktör för att placera bilderna i ett litet rektangulärt utrymme. Bilderna kan överlappa och kan variera i densitet (du behöver avancerad mjukvaruprogram som Photoshop eller Fireworks för att göra detta). När du får overlay färdiga, skriva ut sammansättning på en bläckstråleskrivare och beundra resultatet. En bläckstråleskrivare utskrift göras med arkivbeständigt bläck och papper kommer att pågå länge.

Färg Xerox Transfer

Steg tillbaka några år till en ålder av Xerox färgskrivare och nu har du en metod där din enda eller kombinerad foto stämpel bilder kan överföras direkt till inte bara papper, men även trä, canvas eller bomull T-shirts. Tänk vad en stor drake post-stämpel på en "hoodie" skulle se ut. Nyckeln till detta projekt är att hitta en Xerox färgkopiator som kommer att skriva ut färgbilder från digitala filer. När ligger, kan du skriva ut bilderna gjorde i förra avsnittet Skapa en färg Xerox kopia. Sedan Följ framsidan av skriva till din yta val med några akryl medium. Denna metod kommer att ta några ytterligare studier och praktik.